Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BMW voorziet zwaar jaar door coronacrisis

BMW voorziet zwaar jaar door coronacrisis

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse automaker BMW heeft zijn prognoses voor het lopende boekjaar neerwaarts bijgesteld. De onderneming wordt hard geraakt door de coronacrisis die de verkopen van auto's wereldwijd dwarszit. Vooral in China is de vraag naar auto's minder geworden.

BMW sloot het eerst kwartaal van het jaar evengoed af met een 3,5 procent hogere omzet van 23,3 miljard euro. Verder steeg de brutowinst met bijna 5 procent tot 798 miljoen euro, geholpen door een gunstige vergelijkingsbasis. Verschillende eenmalige effecten drukten een jaar eerder op de resultaten. Zo was BMW destijds onder meer een flinke som geld kwijt aan de afwikkeling van een antitrustzaak.

De autoverkopen van BMW, een belangrijke maatstaf die door marktkenners nauwlettend in de gaten wordt gehouden, daalde met 6,4 procent. Dit kwam vooral door de sluiting van veel showrooms in maart. Volgens BMW zal het lopende kwartaal nog minder zijn dan het eerste kwartaal.

BMW verwacht dat de groepswinst voor belastingen "aanzienlijk lager" zal uitvallen dan in 2019. Daarbij rekent het bedrijf op herstel vanaf het derde kwartaal. BMW benadrukt dat het mogelijke ontwikkelingen, zoals een voortdurende recessie in grote markten, ernstigere vertraging in China, strengere concurrentie vanwege het virus en mogelijke implicaties veroorzaakt door een tweede golf van infecties en bijbehorende maatregelen, buiten beschouwing laat.

Meer uit Financieel

Recordorder voor Duitse wapenfabrikant Rheinmetall

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - Rheinmetall heeft een order van 8,5 miljard euro binnengesleept, de grootste ooit voor de Duitse wapenfabrikant. Het bedrijf gaat in opdracht van het Duitse leger artilleriemunitie produceren. Een deel daarvan gaat naar Oekraïne en ook Nederland, Estland en Denemarken ontvangen munitie.

7 minuten geleden
Miljoenenboete voor aanprijzen Chinese auto's als 'Made in Italy'

ROME (ANP/BLOOMBERG) - Een klein Italiaans autobedrijf, DR Automobiles, moet een boete van 6 miljoen euro betalen omdat het ten onrechte auto's die in China zijn gemaakt, als Italiaanse wagens heeft bestempeld. Dit is in strijd met de zogenaamde 'Made in Italy'-wet.

11 minuten geleden
ASMI en Van Lanschot Kempen vergroten koerswinst op hoger Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf ASMI en bank Van Lanschot Kempen eindigden donderdag met nog grotere koersstijgingen na hun sterke openingswinsten en hoorden daarmee bij de winnaars op Beursplein 5. ASMI dankt de koersstijging aan positieve analistenrapporten van de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America.

14 minuten geleden
Franse hotels klagen Airbnb aan om oneerlijke handelspraktijken

LISIEUX (ANP/AFP) - Verschillende Franse hotels hebben een rechtszaak aangespannen tegen Airbnb. Het verhuurplatform wordt van oneerlijke handelspraktijken beschuldigd. Het gaat dan bijvoorbeeld om het niet innen van toeristenbelasting of het plaatsen van advertenties die niet voldoen aan de regels voor het verhuren van woningen. De hotels eisen een schadevergoeding van ruim 9 miljoen euro.

2 uur geleden
AI-chipbedrijf Nvidia zet opmars voort op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Nvidia zette donderdag de opmars voort op de aandelenbeurzen in New York, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag. Nvidia werd dinsdag al 3,5 procent meer waard en kreeg er nu 2,5 procent bij. De ontwerper en verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) profiteert van de sterke opmars van AI en is inmiddels het waardevolste bedrijf ter wereld. Dinsdag bereikte Nvidia al een beurswaarde van ruim 3,3 biljoen dollar en haalde daarmee Microsoft en Apple in.

2 uur geleden
Ook Greenchoice rekent kosten voor terugleveren zonnestroom

ROTTERDAM (ANP) - Greenchoice gaat net als meerdere andere energieleveranciers kosten in rekening brengen voor de hoeveelheid stroom die klanten met zonnepanelen terugleveren aan het net. Op die manier wil de energieleverancier zijn klanten stimuleren om zonne-energie direct te verbruiken.

2 uur geleden
Meer reizigers op Schiphol in vakantiemaand mei dan jaar eerder

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwelkomde in vakantiemaand mei bijna 7 procent meer reizigers dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bijna 6 miljoen passagiers reisden van, naar of via de luchthaven. De meesten gingen naar Spanje, Groot-Brittannië, Italië en de Verenigde Staten.

3 uur geleden