Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BMW-baas waarschuwt voor te snel afschrijven verbrandingsmotor

BMW-baas waarschuwt voor te snel afschrijven verbrandingsmotor

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Auto's met een verbrandingsmotor moeten niet "voorbarig en ondoordacht" worden verboden. Daarvoor waarschuwt BMW-baas Oliver Zipse. Hij benadrukt dat ondanks de stevige opmars van elektrisch rijden, verbrandingsmotoren nog altijd de Duitse en de Europese markt domineren.

"Voordat je zoiets zomaar binnen acht of tien jaar afschaft, moet je echt weten waar je mee bezig bent", zei hij woensdag tijdens een bijeenkomst met politici in Beieren. Die Duitse deelstaat is economisch sterk afhankelijk van de auto-industrie en is de thuisbasis van zowel BMW als Audi.

Volgens Zipse zou het schadelijk zijn om zomaar afstand te doen van een technologie waarin men een wereldmarktpositie inneemt. Ook Alexander Dobrindt, een vooraanstaand lid van de politieke partij CSU, waarschuwde voor een eenzijdige focus op elektrische mobiliteit.

"De verbrandingsmotor heeft decennialang bijgedragen aan de welvaart in Duitsland, heeft banen gecreëerd en heeft een toegevoegde waarde", zei hij. "Dat mag niet eenzijdig om ideologische redenen worden opgegeven." In plaats daarvan riep hij op verbrandingsmotoren verder te ontwikkelen zodat ze schoner worden. Dat kan bijvoorbeeld door ze op synthetische brandstof te laten rijden, zo klonk het.

Meer uit Financieel

Achmea wil ook praten met claimclubs na woekerpolisdeal ASR

ZEIST (ANP) - Verzekeringsconcern Achmea wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, net als rivaal ASR eerder deed. Die laatste partij sloot ruim een week geleden een schikking in het langslepende dossier. Toen dat bekend werd, meldde ook NN Group zich bij de claimorganisaties. Die verzekeraar heeft woensdag inmiddels zijn eerste gesprek gehad.

1 uur geleden
Musk: topman Walt Disney zou onmiddellijk ontslagen moeten worden

SAN FRANCISCO (ANP) - Bob Iger, de topman van entertainmentconcern Walt Disney, zou "onmiddellijk ontslagen moeten worden". Dat zegt Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform X. Walt Disney is een van de grote bedrijven die onlangs zijn gestopt met adverteren op X. Musk liet zich al eerder verontwaardigd uit over dat besluit.

2 uur geleden
Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM is donderdag op het Damrak in de min geëindigd. Beleggers reageerden op een adviesverlaging van de JPMorgan. Dat deed de Amerikaanse bank vanwege de vooruitzichten van de luchtvaartmaatschappij voor 2024. Het aandeel eindigde 3,1 procent lager.

3 uur geleden
Berlijn en Parijs 'voor 90 procent eens' over begrotingsregels

BRUSSEL (ANP) - Duitsland en Frankrijk zijn het naar eigen zeggen grotendeels eens over nieuwe Europese regels voor het begrotingstekort en de staatsschuld van EU-landen. Over 90 procent zouden de twee EU-zwaargewichten, die doorgaans de traditionele kampen in de onderhandelingen vertegenwoordigen, inmiddels hetzelfde denken.

3 uur geleden
Rechter: staking Zweeds postbedrijf tegen Tesla mag doorgaan

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft bij een rechtbank in Zweden te horen gekregen dat een staking bij postbedrijf Postnord tegen de elektrische autobouwer mag doorgaan. Dat betekent dat Tesla nog altijd geen kentekenplaten kan ontvangen, wat tot vertraging kan leiden bij het afleveren van auto's.

4 uur geleden
Fabrikant elektrische auto's Rivian stijgt op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met plussen aan een nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers lijken voorzichtig positief in afwachting van het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt. De fabrikant van elektrische pick-uptrucks Rivian was een van de winnaars op Wall Street na een positief analistenrapport.

5 uur geleden
Veranderende regels in 2025 zorgen voor run op bestelbussen

AMSTERDAM (ANP) - Verkopers van bestelwagens doen volgend jaar waarschijnlijk goede zaken. Brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG voorspellen dat er 78.000 bestelwagens worden verkocht, duizenden meer dan dit jaar.

5 uur geleden