Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: VS willen oliereserves aanspreken vanwege hoge prijs

Bloomberg: VS willen oliereserves aanspreken vanwege hoge prijs

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten overwegen hun strategische oliereserves opnieuw aan te spreken om een stijging van de prijzen tegen te gaan, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De olieprijzen lopen hard op als gevolg van spanningen in Oekraïne.

Er zou nog geen definitieve beslissing zijn genomen, maar binnen de regering-Biden zouden stevige gesprekken worden gevoerd. Het gaat daarbij onder meer over mogelijke richtprijzen en hoe het vrijgeven van reserves met andere landen kan worden gecoördineerd. Er zou gewerkt worden aan modellen om de omvang en reikwijdte van een dergelijke stap te bepalen.

Het ministerie van Energie weigerde tegen Bloomberg commentaar te geven. Vertegenwoordigers van het Witte Huis en de Nationale Veiligheidsraad in de VS reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Olieprijzen

Het Witte Huis gaf in november toestemming voor het vrijgeven van 50 miljoen vaten ruwe olie uit de reserves. Destijds was afgesproken om samen met India, Japan, Zuid-Korea en China de stijgende olieprijzen tegen te gaan. Dat gebeurde op het moment dat de economieën zich herstelden van de pandemie.

President Joe Biden staat ook onder druk om de kosten voor Amerikaanse consumenten omlaag te krijgen. De hoge inflatie in de VS raakt aan de populariteit van de president.

Verschillende kenners verwachten dat de olieprijzen boven de 100 dollar per vat stijgen en mogelijk zelfs tot 110 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie kostte woensdag bij het slot van Wall Street 91,90 dollar, een fractie minder dan een dag eerder. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 96,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Beleggers letten komende beursweek op belangrijk inflatiecijfer VS

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers letten de komende beursweek vooral op een belangrijk inflatiecijfer dat vrijdag uit de Verenigde Staten komt. De Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve ziet dit cijfer als de belangrijkste graadmeter voor de prijsontwikkeling en dus van groot belang voor het rentebeleid van de Fed.

4 uur geleden
WSJ: Apple praat met Meta over AI-model in systeem verwerken

NEW YORK (ANP/RTR) - Apple en het moederbedrijf van Facebook gaan mogelijk samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Apple en Facebook-eigenaar Meta hebben gesprekken gevoerd over het integreren van het generatieve AI-model van Meta in het nieuwe AI-systeem Apple Intelligence. Dit meldt The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden.

6 uur geleden
Jurist: bunq heeft niet alle gedupeerden compensatie geboden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq heeft nog niet alle klanten die slachtoffer zijn geworden van phishing of helpdeskfraude compensatie aangeboden. Dit zegt jurist Chizki Loonstein, die met advocaten namens tientallen gedupeerden mogelijk een rechtszaak tegen de onlinebank start. Bunq stelt dat alle bij de bank bekende slachtoffers van fraude wel een bericht hebben gehad.

9 uur geleden
Regen en waterschimmel dreigen aardappel lang dwars te zitten

AMSTERDAM (ANP) - De vele regen van de afgelopen maanden zit aardappeltelers dwars. Dat komt niet alleen doordat aardappelpercelen noodgedwongen te laat worden geplant, maar ook doordat een waterschimmel om zich heen grijpt. Dit probleem blijft mogelijk nog jaren voelbaar, ook in de portemonnee van de consument.

10 uur geleden
Vliegveld Manchester schrapt vluchten om stroomstoring

MANCHESTER (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Vluchten die zondag vanaf het vliegveld van Manchester zouden vertrekken, zijn geschrapt of lopen lange vertraging op. Een eerdere stroomstoring in de regio van de Engelse stad zorgt voor problemen op de luchthaven, meldt een woordvoerder van de luchthaven.

11 uur geleden
Gegevens tienduizenden klanten van grote Duitse bank gelekt

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een dochterbedrijf van een van Duitslands grootste banken, DZ Bank, is getroffen door een cyberaanval. Daardoor zijn persoonlijke gegevens van tienduizenden klanten mogelijk in verkeerde handen gevallen, zei een woordvoerster van de bank.

1 dag geleden
Socialemediaplatform X gaat geld vragen voor livestreams

SAN FRANCISCO (ANP) - Socialemediaplatform X wil dat gebruikers gaan betalen om livebeelden uit te zenden via het berichtenplatform. Binnenkort is de functie voor livestreamen alleen nog maar beschikbaar voor mensen die op zijn minst een premiumabonnement hebben, maakte het techbedrijf bekend. Dat abonnement kost in Nederland 8 euro per maand.

1 dag geleden