Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: TikTok-moeder ByteDance 268 miljard dollar waard

Bloomberg: TikTok-moeder ByteDance 268 miljard dollar waard

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van het Chinese moederbedrijf ByteDance van de populaire filmpjesapp TikTok bedraagt nu ongeveer 268 miljard dollar, omgerekend bijna 250 miljard euro. Dat heeft persbureau Bloomberg berekend op basis van een terugkoop van aandelen door ByteDance.

Volgens ingewijden wil ByteDance voor 5 miljard dollar aan aandelen van investeerders terugkopen. Daarbij wordt een prijs geboden van 160 dollar per aandeel. Op basis daarvan wordt ByteDance dan gewaardeerd op 268 miljard dollar, aldus Bloomberg. Het niet-beursgenoteerde ByteDance behoort daarmee tot de waardevolste bedrijven van China. ByteDance zou plannen hebben voor een beursgang.

De huidige waardering van ByteDance is wel lager dan de circa 300 miljard dollar waarop het bedrijf in 2022 nog werd gewaardeerd. In 2021 ging het nog tussen de 300 miljard en 400 miljard dollar.

Nepnieuws en privacy

TikTok en de Chinese tegenhanger Douyin zijn vooral populair onder jongeren en zogeheten influencers. TikTok ligt ook in veel landen onder vuur omdat het te weinig zou doen om nepnieuws en haatzaaiende berichten tegen te gaan en de privacy van kinderen te beschermen.

Ook zijn er in veel landen zorgen dat gegevens van gebruikers van TikTok bij de Chinese overheid terecht kunnen komen. Daarom mogen in meerdere landen ambtenaren niet TikTok op hun werktelefoon te hebben. Ook bij instellingen van de Europese Unie is er een verbod op TikTok op zakelijke telefoons.

Computergames

Onlangs werd nog bekend dat ByteDance zich terugtrekt uit computergames. Bij de gametak van het bedrijf komen daardoor honderden banen te vervallen.

Meer uit Financieel

Frankrijk verbiedt vleesnamen voor vegetarische producten

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering heeft het gebruik van vleesnamen op het etiket van vegetarische producten verboden. Zo mag de term 'steak' alleen worden gebruikt voor vleesproducten. Andere termen die niet meer mogen worden gebruikt voor vleesvrije producten zijn onder meer schnitzel, ham, filet en entrecote.

23 minuten geleden
Vesteda beperkt huurverhoging tot maximaal 4 procent

AMSTERDAM (ANP) - Vesteda kiest dit jaar voor een vrijwillige beperking van de huurverhoging en verhoogt op 1 juli de huren met maximaal 4 procent, meldt de grote woningbelegger en -verhuurder. Het demissionaire kabinet werkt ondertussen aan een wetswijziging voor een maximale huurverhoging van 6,8 procent voor de vrije huursector.

1 uur geleden
Toeristenbelasting stijgt in 2024, Amsterdam blijft het duurst

HEYTHUYSEN (ANP) - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen in Nederland dit jaar gemiddeld 2,34 euro toeristenbelasting per persoon per nacht. Dat is dik 8 procent meer dan in 2023, meldt Bungalowparkoverzicht.nl in een jaarlijks onderzoek naar de belasting. De verschillen per gemeente zijn groot. Zo heeft Amsterdam opnieuw de hoogste toeristenbelasting van 16,76 euro per persoon per nacht.

2 uur geleden
BKR ziet aantal mensen met schulden en achterstanden verder dalen

TIEL (ANP) - Het aantal mensen met een betalingsachterstand op een lening is vorig jaar verder gedaald, van minder dan 439.000 eind 2022 naar ruim 413.000. Volgens het Bureau Krediet Registratie (BKR) daalt ook het aantal Nederlanders met een lening.

2 uur geleden
Gasbedrijf Woodside ziet lng-vraag 50 procent stijgen in 10 jaar

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zal de komende tien jaar met 50 procent stijgen. Dat verwacht de grote Australische gasproducent Woodside Energy. Volgens Woodside-topvrouw Meg O'Neill zal met name in opkomende economieƫn in Aziƫ de vraag naar lng sterk toenemen.

3 uur geleden
Rusland gaat export benzine zes maanden verbieden

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland gaat vanaf 1 maart zes maanden lang de export van benzine verbieden omdat het land te maken heeft met een toenemende binnenlandse vraag van bijvoorbeeld boeren en omdat er onderhoudswerkzaamheden aan olieraffinaderijen staan gepland. Dat meldde een woordvoerder van vicepremier Alexander Novak. Rusland levert veel benzine aan landen in onder meer Afrika.

3 uur geleden
Puma ziet komst grote sportevenementen als aanjager vraag sneakers

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse sportmerk Puma verwacht dat de vraag naar sneakers in de loop van dit jaar aantrekt, in aanloop naar de grote sportevenementen zoals het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen in Parijs. De komende maanden blijft de vraag echter nog wel zwak.

4 uur geleden