Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: rijkste man Azië overweegt overname T-Mobile Nederland

Bloomberg: rijkste man Azië overweegt overname T-Mobile Nederland

BONN (ANP) - De Indiase miljardair Mukesh Ambani, de rijkste man van Azië, overweegt met zijn conglomeraat Reliance een bod uit te brengen op T-Mobile Nederland. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eerder werd al bekend dat moederbedrijf Deutsche Telekom zijn Nederlandse activiteiten in de etalage had gezet.

Volgens de bronnen heeft Reliance een adviseur ingeschakeld om een mogelijk bod te onderzoeken. Hoeveel geld het bedrijf over heeft voor een deal, is niet duidelijk. Deutsche Telekom zou ernaar streven ongeveer 5 miljard euro op te strijken met de verkoop.

Een woordvoerder van Reliance was niet direct beschikbaar voor commentaar. Deutsche Telekom heeft laten weten niet te willen reageren. Eerder kwam al naar buiten dat er meer geïnteresseerde partijen zijn voor een overname van T-Mobile Nederland, onder meer de investeerders Apax Partners en Apollo Global Management.

Jio Platforms

Reliance is qua marktwaarde het grootste bedrijf van India. De in Jemen geboren Ambani kreeg na de dood van zijn vader de leiding over het zakenimperium. Waar dit conglomeraat zijn oorsprong vindt in de olie- en raffinagesector, richt Ambani zich de laatste tijd meer en meer op digitale diensten als chats. Zijn vermogen wordt geschat op 78,8 miljard dollar, waarmee de 64-jarige twaalfde staat op de wereldwijde ranglijst van rijkste personen van Bloomberg.

Vorig jaar sloot Ambani nog grote deals met Google en Facebook. Die investeerden miljarden dollars in tech- en telecombedrijf Jio Platforms, dat voor het grootste deel in handen is van Reliance. Bij de deal met Google werd aangekondigd dat het Amerikaanse techconcern samen met Jio een goedkope smartphone voor de Indiase markt wilde ontwikkelen. Ambani heeft ook al eens gezegd dat hij met Jio wil groeien in het buitenland.

Tele2

Deutsche Telekom heeft een belang van 75 procent in T-Mobile Nederland. Het overige kwart van de aandelen is in handen van Tele2, dat in 2019 zijn Nederlandse activiteiten samenvoegde met die van T-Mobile Nederland. Tijdens een beleggersdag in mei gaf Tele2-topman Kjell Johnsen aan dat ook zijn bedrijf van plan is om uit T-Mobile Nederland te stappen, zodat Tele2 zich meer kan richten op markten in Scandinavië en de Baltische staten.

Door overnames en de werving van nieuwe klanten behoort T-Mobile Nederland tot de top 3 op de Nederlandse telecommarkt. Vorig jaar nam het bedrijf nog branchegenoot Simpel over, waardoor het in één klap 1 miljoen nieuwe mobiele klanten binnenhaalde en de grootste speler op de mobiele markt werd.

Meer uit Financieel

Brussel niet bezorgd over onderzoek China naar dumping vlees

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie maakt zich "geen enkele zorgen" over het onderzoek dat China heeft aangekondigd naar te goedkoop Europees varkensvlees, verzekert zij. De commissie volgt het onderzoek op de voet en komt in actie als dat niet volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) verloopt, zegt een woordvoerder.

17 minuten geleden
Hoofdeconoom ECB: onrust op Franse beurzen geen reden voor paniek

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Er is geen reden voor paniek door de onrust op de Franse beurzen als gevolg van de politieke onzekerheid in het land, stelt hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank (ECB) bij een bijeenkomst van persbureau Reuters. "Wat we zien is een markt die zichzelf opnieuw prijst."

1 uur geleden
AH neemt meer veiligheidsmaatregelen om toegenomen agressie

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn neemt meer veiligheidsmaatregelen omdat medewerkers steeds vaker last krijgen van agressie en overlast. Werknemers hoeven vanaf maandag bijvoorbeeld geen naamplaatje meer te dragen. Ook krijgen ze extra training over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en de situatie kunnen de-escaleren, bevestigt een woordvoerster na berichtgeving in het AD.

1 uur geleden
Parijs verliest kroon als grootste Europese beurs aan Londen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De recente politieke onrust in Frankrijk heeft ertoe geleid dat Parijs zijn plek als de grootste aandelenmarkt van Europa weer heeft verloren aan Londen. Mede door de impact van de brexit haalde de Franse beurs minder dan twee jaar geleden juist de Britse beurs in als grootste Europese markt.

2 uur geleden
China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's vanaf 4 juli ingaan.

3 uur geleden
ING in kopgroep licht hogere AEX na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde maandag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Beleggers reageerden positief op de strategie-update die de bank voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen gaf. Volgens topman Steven van Rijswijk wil ING de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent. Het aandeel steeg 2,9 procent.

4 uur geleden
Britse pubs sluiten in rap tempo, 80 per maand in eerste kwartaal

LONDEN (ANP) - Het gaat steeds slechter met de pubs in Engeland en Wales. In de eerste drie maanden van dit jaar sloten maandelijks tachtig pubs de deuren, meldt persbureau Belga op basis van vastgoedadviseur Altus Group. In totaal verdwenen er in die periode 239 pubs.

4 uur geleden