Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: PayPal wil plaatjessite Pinterest kopen

Bloomberg: PayPal wil plaatjessite Pinterest kopen

SAN JOSE (ANP) - Betalingsbedrijf PayPal overweegt uit te breiden naar social media met een overname van Pinterest, dat vooral bekendstaat als digitaal prikbord voor afbeeldingen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de bedrijven gesprekken voeren over een mogelijke samenvoeging. PayPal zou daarbij 70 dollar per Pinterest-aandeel bieden, waarmee het internetbedrijf 45 miljard dollar (38,6 miljard euro) waard zou zijn.

Leden van Pinterest kunnen afbeeldingen die ze online vinden 'vastpinnen' en ordenen op thema, om bijvoorbeeld inspiratie op te doen voor het interieur. Net als andere socialmediabedrijven verdient het bedrijf het meeste aan adverteerders.

Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis won de site aan populariteit doordat mensen vooral thuiszaten. Afgelopen zomer erkende het bedrijf dat de interesse in Pinterest begon af te nemen na de versoepeling van veel coronamaatregelen. Dit jaar is Pinterest op de beurs 16 procent in waarde gedaald.

Verschuiving

PayPal, dat sinds het begin van de pandemie profiteerde van de verschuiving naar onlineshoppen, is de afgelopen jaren actief op de overnamemarkt. Het kocht in 2018 het Zweedse iZettle, onder andere bekend van pinapparaten die met de smartphone kunnen worden bediend. Een jaar later lijfde PayPal prijsvergelijker Honey Science Corp in voor 4 miljard dollar.

Het is nog niet duidelijk welke plannen PayPal met Pinterest heeft. De onderhandelingen lopen nog en kunnen ook stuklopen, benadrukken ingewijden. Woordvoerders van het betaalbedrijf en Pinterest hebben tegenover Bloomberg niet gereageerd op de overnamegeruchten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

UWV kent ruim 26.000 aanvragen loonsteun via NOW toe

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV heeft in de laatste periode waarin ondernemers wegens de coronacrisis loonsteun konden aanvragen dik 26.000 verzoeken toegekend, voor in totaal bijna 1,1 miljard euro. Deze werkgevers zijn bij elkaar goed voor 442.000 banen. De steunvraag kwam vooral van horeca- en cateringbedrijven.

49 minuten geleden
CBS: mensen minder tevreden over hun woonomgeving in 2020

DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar waren mensen minder tevreden over hun woonomgeving dan het jaar ervoor. Dat komt doordat de afstand tot voorzieningen, zoals basisscholen, cafés en sportterreinen gemiddeld toeneemt en mensen minder tevreden zijn met de woning en de woonomgeving. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de regionale Monitor Brede Welvaart 2021, die de kwaliteit van leven onderzoekt.

59 minuten geleden
Intertrust klimt op groen Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Intertrust werd maandag flink hoger gezet op de Amsterdamse beurs. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met een overnamebod van 20 euro per aandeel van het Amerikaanse trustkantoor CSC. Intertrust voerde eerder al gesprekken met investeerder CVC Capital Partners over een bod van 18 euro per aandeel, maar die gesprekken werden afgelopen week afgebroken. Het bedrijf had al laten weten door meerdere partijen te zijn benaderd voor een overname.

1 uur geleden
KPN en APG voorzien meer huishoudens van glasvezel

ROTTERDAM (ANP) - KPN kan met behulp van pensioenuitvoerder APG meer huishoudens voorzien van een glasvezelverbinding voor sneller internet. De reikwijdte van de al bestaande samenwerking is vergroot en toegenomen met zo'n 170.000 huishoudens. In totaal gaan ze daardoor komende jaren 920.000 huishoudens en zo'n 225.000 bedrijven aansluiten op het glasvezelnet. Met de uitbreiding is een bedrag van 170 miljoen euro gemoeid, dat voor de helft wordt gefinancierd door APG.

1 uur geleden
Fiscus verdeelt aftrekposten voorlopige aanslag al voor partners

DEN HAAG (ANP) - Veel Nederlanders krijgen de komende weken een voorlopige aanslag voor volgend jaar. Nieuw daarbij is dat de Belastingdienst de aftrekposten automatisch verdeelt tussen fiscale partners zodat ze volgens de fiscus zo min mogelijk belasting hoeven te betalen of zoveel mogelijk terugkrijgen. Mensen kunnen er volgens de Belastingdienst altijd nog voor kiezen de bedragen alsnog anders te verdelen.

2 uur geleden
Aandacht voor Intertrust op Damrak na overnamebod CSC

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Intertrust. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met een overnamebod van 20 euro per aandeel van zijn Amerikaanse branchegenoot CSC. Intertrust voerde eerder al gesprekken met investeerder CVC Capital Partners over een bod van 18 euro per aandeel, maar die gesprekken werden afgelopen week afgebroken. Het bedrijf had al laten weten door meerdere partijen te zijn benaderd voor een overname.

2 uur geleden
Intertrust komt in handen van branchegenoot CSC

AMSTERDAM (ANP) - De aan de Amsterdamse beurs genoteerde financieel dienstverlener Intertrust wordt overgenomen door zijn Amerikaanse branchegenoot CSC. De Amerikanen betalen 20 euro per aandeel. Daarmee hangt aan Intertrust in zijn geheel een prijskaartje van 1,8 miljard euro.

3 uur geleden