Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: ook Duits onderzoek naar duurzaamheidsclaims DWS

Bloomberg: ook Duits onderzoek naar duurzaamheidsclaims DWS

BERLIJN (ANP) - Ook de Duitse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de vermogensbeheertak van Deutsche Bank, DWS Group. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Het voormalige hoofd duurzaamheid van de onderneming heeft naar verluidt aangegeven dat het fonds beleggingsproducten onterecht als duurzaam heeft bestempeld. Woensdag meldde zakenkrant The Wall Street Journal dat de Amerikaanse autoriteiten DWS om dezelfde reden onderzoeken.

De voormalige duurzaamheidschef zou een paar weken geleden hebben aangegeven dat de vermogensbeheerder, goed voor 1 biljoen dollar (849 miljard euro) aan beheerd vermogen, worstelde met zijn beleid voor milieu-, sociale en beleidsinvesteringen. Daarbij werd soms een te rooskleurig beeld geschetst voor beleggers, schreef The Wall Street Journal.

De onderzoeken door de Amerikaanse beurswaakhond SEC en federale aanklagers zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden. De SEC, DWS en Deutsche Bank wilden geen commentaar geven op het bericht. Ook de Duitse financiële toezichthouder BaFin laat weten niet in te gaan op onderzoeken naar individuele bedrijven.

Meer uit Financieel

Veel meer Visa-passen in Nederland om groter aantal betaalplekken

AMSTERDAM (ANP) - Veel meer Nederlanders hadden vorig jaar een pinpas of creditcard van Visa, meldt het betaalbedrijf. De toegenomen vraag naar de passen komt volgens Visa doordat mensen op meer plekken met een creditcard of de nieuwe pinpas van het bedrijf kunnen betalen.

31 minuten geleden
Brussel verwacht lagere economische groei Nederland

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar minder hard dan gedacht, verwacht de Europese Commissie. Zij rekent nu op 0,8 procent groei in 2024 en 1,5 procent het jaar erop. Nederland presteert daarmee net iets onder het Europees gemiddelde, dat in 2024 uitkomt op 1 procent en in 2025 op 1,6.

46 minuten geleden
Brede welvaart jonge generatie blijft achter op die van oudere

DEN HAAG (ANP) - Jongvolwassenen ervaren minder brede welvaart dan oudere mensen. Met name mensen in de leeftijd tot 25 jaar zijn relatief minder vaak tevreden over hun leven en hebben minder vertrouwen in de medemens. Daar komt bovenop dat zij ook achterlopen als het gaat om inkomen en vermogen. De verschillen tussen de jongere en oudere generaties zijn bovendien groter geworden.

1 uur geleden
Moederbedrijf MediaMarkt wint marktaandeel en boekt weer winst

DÜSSELDORF (ANP) - Het Duitse Ceconomy, moederbedrijf van onder andere winkelketen MediaMarkt, boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar weer winst, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. De verkoper van consumentenelektronica zag de verkopen toenemen en won marktaandeel in bijna alle landen waar het actief is.

1 uur geleden
Ook Vattenfall komt met terugleverkosten voor zonnepanelen

ROTTERDAM (ANP) - Ook Vattenfall gaat bij klanten met zonnepanelen terugleverkosten in rekening brengen. Meerdere energiebedrijven hebben die stap al gezet, sinds de Eerste Kamer eerder dit jaar tegen een voorstel stemde om de zogeheten salderingsregeling gefaseerd af te bouwen.

1 uur geleden
Topman ABN: intrekken taks aandeleninkoop zou goed signaal zijn

AMSTERDAM (ANP) - Het zou een "goed signaal voor ondernemend Nederland" zijn als de Nederlandse belasting op aandeleninkoop wordt ingetrokken door het nieuwe kabinet. Dat zegt topman Robert Swaak van ABN AMRO naar aanleiding van een eerder Bloomberg-artikel waarin wordt gesteld dat de formatiepartijen in Den Haag aan die stap denken.

2 uur geleden
ABN AMRO zakt in licht hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO behoorde woensdag tot de dalers in de AEX-index op het Damrak. De bank wist de nettowinst in het afgelopen kwartaal flink op te voeren. De rente-inkomsten daalden daarbij minder hard dan gevreesd. Later dit jaar gaat de Europese Centrale Bank (ECB) waarschijnlijk de rentes verlagen, wat de situatie voor banken zou kunnen veranderen. Het aandeel werd 6 procent lager gezet.

2 uur geleden