Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: ook betalingsproblemen bij autodivisie Evergrande

Bloomberg: ook betalingsproblemen bij autodivisie Evergrande

BEIJING (ANP) - De divisie voor elektrische auto's van het Chinese conglomeraat Evergrande loopt achter met het betalen van salarissen. Ook de rekeningen van een aantal leveranciers van fabrieksmaterieel blijven onbetaald, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarmee wordt duidelijk dat de financieel penibele situatie binnen het conglomeraat verder reikt dan alleen de vastgoedactiviteiten van Evergrande.

China Evergrande New Energy Vehicle Group (Evergrande NEV) wil volgend jaar op grote schaal elektrische auto's gaan verkopen, maar gezien de betalingsproblemen haalt dit bedrijfsonderdeel deze doelen waarschijnlijk niet. Bronnen laten aan Bloomberg weten dat de meeste werknemers doorgaans aan het begin van de maand en rond de twintigste dag van de maand worden betaald. Die tweede storting van het salaris is in september bij sommige managers niet gekomen. Evergrande NEV wilde niet reageren op vragen van Bloomberg. Leveranciers van machines trekken naar verluidt hun eigen monteurs terug uit de fabrieken van het bedrijf omdat Evergrande NEV in gebreke blijft met betalingen.

Evergrande heeft een schuldenlast van omgerekend 260 miljard euro. Dat die situatie onhoudbaar is, werd duidelijk toen leveranciers niet meer betaald konden worden. Donderdag loopt de deadline af van rentebetalingen van ruim 83 miljoen dollar op een lening van 2 miljard dollar. Een faillissement dreigt schokgolven te veroorzaken bij andere vastgoedconcerns en bedrijven die van hen afhankelijk zijn. Als Evergrande zijn verplichtingen niet na kan komen, wordt mogelijk de grootste operatie in de Chinese geschiedenis opgezet om tot een vergelijk te komen tussen het concern en schuldeisers.

Meer uit Financieel

CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal horecabedrijven dat denkt binnen een jaar de deuren te moeten sluiten is de afgelopen maanden toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die vrees wordt onder meer veroorzaakt door de gestegen prijzen voor energie en grondstoffen.

44 minuten geleden
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal horecabedrijven dat denkt binnen een jaar de deuren te moeten sluiten is de afgelopen maanden toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die vrees wordt onder meer veroorzaakt door de gestegen prijzen voor energie en grondstoffen.

2 uur geleden
Bloomberg: Rusland overweegt bodemprijs voor olieverkoop

MOSKOU (ANP) - Rusland overweegt een bodemprijs in te stellen voor de olieverkoop aan andere landen. Daarmee zou het land dan reageren op het onlangs door de G7 ingestelde prijsplafond voor Russische olie, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Er is evenwel nog geen zicht op het niveau van die mogelijke bodemprijs.

3 uur geleden
Moederbedrijf Facebook grote verliezer op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, is dinsdag onderuitgegaan op de beurs in New York. Beleggers schrokken van een bericht dat het socialemediabedrijf binnenkort van de Europese privacywaakhond alleen nog maar gepersonaliseerde advertenties mag tonen als gebruikers toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Dit lijkt een flinke klap voor het verdienmodel van Meta.

3 uur geleden
Reuters: Facebook mag niet zomaar gepersonaliseerde reclame tonen

BRUSSEL (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, mag binnenkort alleen nog maar gepersonaliseerde advertenties tonen als gebruikers toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Dat heeft de Europese privacytoezichthouder EDPB bepaald in een nog vertrouwelijk besluit, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. Dit lijkt een flinke klap voor het verdienmodel van het Amerikaanse socialemediabedrijf.

3 uur geleden
Eigenaar voetbalclub Juventus duwt moeder Thuisbezorgd.nl uit AEX

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsvehikel Exor, de eigenaar van onder meer voetbalclub Juventus, wordt later deze maand opgenomen in de AEX-index op de Amsterdamse beurs. Daardoor is er geen plek meer in de lijst met hoofdfondsen voor maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl.

5 uur geleden
Britse boerenorganisatie waarschuwt voor voedselcrisis

LONDEN (ANP/AFP) - De grootste Britse brancheorganisatie voor boeren waarschuwt dat er een voedselcrisis in het Verenigd Koninkrijk kan ontstaan vanwege de sterk gestegen kosten voor agrariërs voor met name energie, kunstmest, brandstof en voer voor dieren. De belangenvereniging National Farmers Union (NFU) spreekt zelfs van een noodsituatie voor boeren.

5 uur geleden