Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: omstreden cryptoproject Facebook vindt nieuwe eigenaar

Bloomberg: omstreden cryptoproject Facebook vindt nieuwe eigenaar

MENLO PARK (ANP) - Financieel dienstverlener Silvergate Capital gaat naar verluidt verder met het vroegere cryptoproject van Facebook. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de activiteiten worden verkocht voor ongeveer 200 miljoen dollar. Omgerekend is dat bijna 180 miljoen euro.

Het controversiële cryptoproject stond eerder te boek als Libra, maar werd later omgedoopt tot Diem. Toen Facebook het project met meerdere partners in 2019 onthulde, zei het dat het van plan was om één mondiale digitale munt te creëren. Daarmee zou iedereen wereldwijd, dus ook mensen die geen bankrekening hebben, overal ter wereld geld kunnen overmaken met hetzelfde gemak als het versturen van een sms-bericht.

De libra, die naast de dollar ook door de euro en andere valuta's had moeten worden ondersteund, liep evenwel tegen een muur van weerstand aan. Facebook schroefde de wereldwijde plannen uiteindelijk terug na bezorgdheid onder toezichthouders dat de dienst te veel controle zou kunnen krijgen over het geldsysteem. Ook zou de digitale munt criminaliteit mogelijk kunnen maken en de privacy van gebruikers kunnen schaden.

Silvergate Capital is een prominente speler in de cryptocurrency-industrie en was al enige tijd bij het project betrokken. Dit bedrijf zou ook de Diem-munt gaan uitgeven en de fondsen van Diem beheren. Zowel Silvergate Capital als Meta Platforms, zoals het moederbedrijf van Facebook tegenwoordig heet, weigert commentaar te geven op het nieuws over de verkoop.

Meer uit Financieel

Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

11 minuten geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

30 minuten geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

2 uur geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

2 uur geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

7 uur geleden
Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

10 uur geleden
AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Het grote vertrouwen van de financiële markten in alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

13 uur geleden