Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: omstreden cryptoproject Facebook vindt nieuwe eigenaar

Bloomberg: omstreden cryptoproject Facebook vindt nieuwe eigenaar

MENLO PARK (ANP) - Financieel dienstverlener Silvergate Capital gaat naar verluidt verder met het vroegere cryptoproject van Facebook. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de activiteiten worden verkocht voor ongeveer 200 miljoen dollar. Omgerekend is dat bijna 180 miljoen euro.

Het controversiële cryptoproject stond eerder te boek als Libra, maar werd later omgedoopt tot Diem. Toen Facebook het project met meerdere partners in 2019 onthulde, zei het dat het van plan was om één mondiale digitale munt te creëren. Daarmee zou iedereen wereldwijd, dus ook mensen die geen bankrekening hebben, overal ter wereld geld kunnen overmaken met hetzelfde gemak als het versturen van een sms-bericht.

De libra, die naast de dollar ook door de euro en andere valuta's had moeten worden ondersteund, liep evenwel tegen een muur van weerstand aan. Facebook schroefde de wereldwijde plannen uiteindelijk terug na bezorgdheid onder toezichthouders dat de dienst te veel controle zou kunnen krijgen over het geldsysteem. Ook zou de digitale munt criminaliteit mogelijk kunnen maken en de privacy van gebruikers kunnen schaden.

Silvergate Capital is een prominente speler in de cryptocurrency-industrie en was al enige tijd bij het project betrokken. Dit bedrijf zou ook de Diem-munt gaan uitgeven en de fondsen van Diem beheren. Zowel Silvergate Capital als Meta Platforms, zoals het moederbedrijf van Facebook tegenwoordig heet, weigert commentaar te geven op het nieuws over de verkoop.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Oxfam: meer miljardairs in voedselsector terwijl honger toeneemt

DEN HAAG (ANP) - In de voedselsector zijn er tijdens de coronapandemie ruim zestig nieuwe miljardairs bijgekomen terwijl de extreme honger wereldwijd is toegenomen. Dat meldt Oxfam Novib op basis van eigen berekeningen die voor de start van het World Economic Forum in Davos zijn gepubliceerd.

2 uur geleden
Huizenprijzen blijven hard oplopen, tempo wel lager dan eerder

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in april opnieuw hard gestegen. Maar het tempo waarin huizen duurder worden is inmiddels niet meer zo hoog als begin dit jaar, komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Lagarde: vooral zaak klimaatcrisis niet uit het oog te verliezen

AMSTERDAM (ANP) - Van alle problemen die de Europese en wereldeconomie raken, zal de klimaatcrisis mensen in de nabije toekomst het hardst raken. Dat zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), tijdens haar optreden bij tv-programma College Tour. Volgens haar is het zaak dat we juist de klimaatcrisis "niet uit het oog moeten verliezen".

5 uur geleden
Eerste lading babymelkpoeder uit Europa in VS gearriveerd

INDIANAPOLIS (ANP/RTR/AFP) - Een militair vrachtvliegtuig met een eerste lading babymelkpoeder uit Europa is in de Verenigde Staten aangekomen, heeft het Witte Huis laten weten. Het toestel met aan boord ruim 35.000 kilo melkpoeder landde zondag in Indianapolis in de staat Indiana. De vlucht was vertrokken vanaf de Amerikaanse vliegbasis Ramstein in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

9 uur geleden
Bod Siemens Energy op 's werelds grootste windturbinemaker

HAMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Siemens Energy legt ruim 4 miljard euro neer voor de rest van de aandelen van Siemens Gamesa, de grootste windmolenproducent ter wereld. Siemens Energy had al bevestigd een bod te overwegen op de aandelen van de Duits-Spaanse maker van windturbines die het nog niet bezit.

10 uur geleden
Plukje bedrijfscijfers en jaarvergaderingen domineren beursweek

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek staat in het teken van een aantal aansprekende jaarvergaderingen. Zo roepen Air France-KLM en Shell hun aandeelhouders dinsdag bijeen. Een dag later volgt nog een keur aan bedrijven die hun aandeelhouders bijpraat. Verder reageren beleggers nog op een laatste plukje bedrijfscijfers. Ook worden gegevens bekendgemaakt over de bedrijvigheid in de industrie en de dienstensector uit een groot aantal landen.

11 uur geleden
KLM schrapt zondag nog eens 12 vluchten door personeelstekort

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zondag nog eens 12 vluchten geschrapt vanwege personeelstekorten. Het gaat om vluchten binnen Europa, laat een woordvoerster weten. Die komen bij de 42 al eerder geschrapte vluchten voor zondag. Voor maandag annuleert de luchtvaartmaatschappij 28 vluchten, dus 14 zogeheten retourvluchten, binnen Europa vanwege personeelsgebrek.

11 uur geleden