Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: nieuwe iPhones krijgen betere camera's dan voorganger

Bloomberg: nieuwe iPhones krijgen betere camera's dan voorganger

CUPERTINO (ANP) - De nieuwe iPhones die Apple waarschijnlijk volgende maand aankondigt verschillen vooral op het gebied van de camera's van de modellen van dit jaar, schrijft persbureau Bloomberg. Uiteraard krijgen de toestellen ook een snellere processor en komen er nieuwe schermen, maar qua uiterlijk zijn de toestellen grotendeels vergelijkbaar met de iPhone 12.

Behalve betere camera's zou Apple ook nieuwe opnamemogelijkheden voor video's aankondigen bij de introductie van de iPhone 13. Zo kunnen die worden opgeslagen in een nieuw opslagtype met de naam ProRes waardoor er meer mogelijk is met nabewerking. Vorig jaar introduceerde Apple voor foto's met ProRaw ook al zo'n nieuw bestandstype. Net als toen zouden de nieuwe mogelijkheden voorbehouden kunnen zijn aan de duurdere Pro-versies van de iPhone.

Normaal gesproken introduceert Apple zijn nieuwe iPhones in september. Vorig jaar werd dat vanwege leveringsproblemen door de coronacrisis uitgesteld tot oktober, maar de verwachting is dat dit niet opnieuw gebeurt.

iOS 15

Eerder dit jaar kondigde Apple al iOS 15 aan, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de iPhone. Dat bevat ook allerlei nieuwe mogelijkheden, maar die komen ook voor oudere iPhones beschikbaar.

Bovendien komt Apple met een controversieel systeem om fotobestanden die Amerikaanse gebruikers opslaan bij clouddienst iCloud al op het eigen toestel te scannen op afbeeldingen van kinderporno. Veiligheidsexperts wijzen erop dat andere landen mogelijk kunnen eisen dat systeem te gebruiken om andere afbeeldingen op te sporen, waarmee de veiligheid en privacy van iPhone-gebruikers verder in het gedrang komen. Apple zegt dat niet toe te staan.

Meer uit Financieel

Reuters: Shell en Exxon dicht bij verkoop Noordzee-gasvelden

LONDEN (ANP) - Shell en ExxonMobil zijn dicht bij een deal over de verkoop van twee gasvelden in de Noordzee, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Ze zouden de bezittingen willen verkopen aan Viaro Energy, een Britse branchegenoot die al actief is in de Noordzee.

9 minuten geleden
American Airlines zakt op Wall Street na tegenvallende update

NEW YORK (ANP) - American Airlines behoorde woensdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De luchtvaartmaatschappij verlaagde zijn verwachtingen voor de omzet en winst voor het huidige kwartaal, na tegenvallende ticketverkopen. Ook kondigde het bedrijf het vertrek aan van zijn commercieel directeur Vasu Raja. Investeringsbank Jefferies haalde American Airlines van de kooplijst af. Het aandeel zakte bijna 14 procent.

40 minuten geleden
Duitsers waren in mei weer duurder uit

WIESBADEN (ANP) - De inflatie in Duitsland is in mei licht gestegen. Dat komt vooral door hogere prijzen voor diensten.

1 uur geleden
Duits postorderbedrijf Otto meldt voor tweede jaar op rij verlies

HAMBURG (ANP/DPA) - Het Duitse retailconcern Otto Group heeft voor het tweede jaar op rij verlies geleden. Het in Hamburg gevestigde concern leed in het gebroken boekjaar 2023-2024 een verlies van 426 miljoen euro, na een verlies van 413 miljoen euro een jaar eerder.

1 uur geleden
Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting door algoritme

SEATTLE (ANP) - Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting. In sommige winkels waar een jaar geleden ijskoude macchiato's en dubbele espresso's door vijf mensen werden bereid, zijn dat er nu drie of vier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met anonieme managers en werknemers.

2 uur geleden
Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto

WOLFSBURG (ANP/AFP) - Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt verschijnen. De raad van bestuur van de VW Group heeft deze week het groene licht gegeven voor het model van de elektrische auto, die voorlopig ID.1 gaat heten.

3 uur geleden
ConocoPhillips neemt Marathon Oil over in miljardendeal

HOUSTON (ANP) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft overeenstemming bereikt met de kleinere branchegenoot Marathon Oil over een overname. Met die overname is een bedrag gemoeid van 22,5 miljard dollar, inclusief schulden van Marathon Oil. Zakenkrant Financial Times meldde eerder al dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren over een deal.

3 uur geleden