Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: Musk overweegt nog meer ontslagen bij Twitter

Bloomberg: Musk overweegt nog meer ontslagen bij Twitter

SAN FRANCISCO (ANP) - Elon Musk overweegt om nog meer werknemers te ontslaan bij Twitter, hoewel er al sprake is van een massale uitstroom van personeel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Intussen is er met de Amerikaanse nieuwszender CBS News opnieuw een groot bedrijf dat het sociale medium voorlopig de rug toekeert. Door de terugkeer van het account van Donald Trump op het platform bestaat de kans dat meer bedrijven die stap zullen zetten.

De eerste weken van Musk als Twitter-eigenaar gaan gepaard met veel onrust. Zo ontsloeg hij al de helft van het personeel en raakte hij nog meer werknemers kwijt omdat zij niet hadden beloofd harder te willen werken. Volgens Bloomberg denkt Musk er niettemin over om nog meer mensen te laten vertrekken, onder meer bij de verkoopafdeling. Twitter, dat al geen communicatieafdeling meer heeft, heeft nog niet op dat bericht gereageerd.

Experts hebben gewaarschuwd dat Twitter door het harde ingrijpen van Musk heel kwetsbaar is geworden voor storingen. Als zich opeens een probleem voordoet is het resterende personeel mogelijk niet in staat dat op te lossen. En als een site onbetrouwbaar wordt, kan dat ook gebruikers wegjagen.

Onzekerheid

CBS News heeft in een nieuwsuitzending laten weten tijdelijk niets meer te posten op Twitter "vanwege alle onzekerheid" rond het platform. Van onder meer autoconcern Volkswagen, farmaceut Pfizer en snackproducent Mondelez werd afgelopen weken al bekend dat ze voorlopig geen reclame meer maken via Twitter.

Adverteerders zijn vooral bezorgd dat Musk de regels over toegestane en verboden uitingen op Twitter zodanig versoepelt dat er ongewenste berichten rond hun advertenties komen te staan. De terugkeer van Trump op het platform lijkt die vrees volgens critici te bevestigen. De voormalige president werd eerder van Twitter verbannen nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool hadden bestormd.

Stemming Trump

Musk heeft Trump weer toegelaten op het platform nadat hij de kwestie in een stemming aan zijn Twittervolgers had voorgelegd. Jonathan Greenblatt, een activist die strijdt tegen laster op sociale media, schreef Musk in een tweet al dat deze manier van toelating aantoont dat hij de bescherming van Twitter tegen bijvoorbeeld haatdragende boodschappen niet serieus neemt. Musk antwoordde daarop: "Hé, stop met mij te belasteren!"

Verschillende grote Nederlandse bedrijven konden eerder nog niet zeggen of zij hun activiteiten op Twitter aanpassen. Heineken en KLM zeiden al langere tijd niet te adverteren op Twitter omdat hun doelgroep beter via Instagram en Facebook kan worden bereikt. Ook supermarktketen Albert Heijn adverteert "al geruime tijd" niet via het door Musk overgenomen sociale medium.

Meer uit Financieel

Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

12 minuten geleden
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

2 uur geleden
Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

3 uur geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

5 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

5 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

6 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

7 uur geleden