Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: McKinsey begint met schrappen honderden banen

Bloomberg: McKinsey begint met schrappen honderden banen

NEW YORK (ANP) - Advies- en consultancybureau McKinsey is begonnen met het schrappen van honderden banen om zo kosten te besparen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Het zou gaan om banen bij ondersteunende functies, want bij de consultants van het Amerikaanse bedrijf wordt niet in het personeelsbestand gesneden, aldus de ingewijden.

Volgens Bloomberg vervallen ongeveer 360 banen bij McKinsey. Het gaat dan bijvoorbeeld om functies rond software en data. Vorig jaar werd al bekend dat McKinsey van plan was om circa 1400 hoofdzakelijk ondersteunende banen te schrappen.

Het in 1926 opgerichte McKinsey helpt bedrijven over de hele wereld onder meer met het stroomlijnen van de organisatie, strategische plannen en het verbeteren van de financiële prestaties. Door de afzwakkende economie merkt het adviesbureau dat bedrijven terughoudender zijn met investeringen, wat de vraag naar zijn diensten raakt. Ook accountants- en adviesbureaus als EY, KPMG en PwC hebben banen geschrapt.

McKinsey heeft ook activiteiten in Nederland, met ruim vierhonderd consultants, aldus de eigen website. Of ook in Nederland banen komen te vervallen is niet duidelijk.

Meer uit Financieel

Nintendo komt met opvolger Switch

KYOTO (ANP/BLOOMBERG) - De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo komt binnenkort met een opvolger van de Switch. Het is voor het eerst in negen jaar dat Nintendo met een nieuwe spelcomputer komt.

1 uur geleden
Hoge inflatie in 2023 kwam volgens DNB vooral door gestegen lonen

AMSTERDAM (ANP) - De hoge inflatie van vorig jaar kwam vooral door de gestegen lonen van Nederlandse werknemers. Ook de winsten van bedrijven droegen bij aan het oplopen van de prijzen, maar dat effect nam gaandeweg het jaar wel af. Dit komt naar voren uit onderzoek door De Nederlandsche Bank (DNB).

1 uur geleden
AEX gaat verder omhoog en nadert 900 puntengrens

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag verder gestegen en nadert de 900 puntengrens. De hoofdgraadmeter op het Damrak eindigde maandag al op een nieuw slotrecord van 891,13 punten.

1 uur geleden
Aantrekkende verkoop nieuwbouwwoningen geeft Heijmans vertrouwen

ROSMALEN (ANP) - Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

2 uur geleden
Meer vraag naar kleding via Zalando na drie kwartalen krimp

BERLIJN (ANP/RTR) - Webwinkel Zalando groeit weer, nadat klanten drie kwartalen lang juist minder kleding, schoenen en accessoires kochten via het Duitse platform. Het bedrijf wijst voor de toegenomen vraag naar de verbeterde kwaliteit, toegenomen aanbod en meer logistieke partners.

2 uur geleden
AEX richting hogere opening, cijfers Heijmans en Kendrion

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag met winst te gaan openen, in navolging van de hogere koersen op Wall Street. De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 sloot maandag nog met een plus van 0,4 procent op een nieuw slotrecord van 891,13 punten. Mogelijk gaat de AEX nu door de belangrijke grens van 900 punten.

2 uur geleden
Lagere prijs verblijf bungalowpark drukte op inflatie in april

DEN HAAG (ANP) - De inflatie in Nederland is in april uitgekomen op 2,7 procent, tegen 3,1 procent in maart. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een definitief cijfer dat overeenkomt met een snelle raming. Volgens het CBS is die daling vooral het gevolg door lagere prijzen voor verblijven in bungalowparken.

3 uur geleden