Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: interesse voor Amerikaanse oliebezittingen Shell

Bloomberg: interesse voor Amerikaanse oliebezittingen Shell

HOUSTON (ANP) - Verschillende oliemaatschappijen hebben interesse getoond voor een overname van de bezittingen van Shell in het grootste olieveld van de Verenigde Staten. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg hebben de Amerikaanse bedrijven Chevron, ConocoPhillips en Devon Energy hun interesse kenbaar gemaakt voor de bezittingen van Shell in het olie- en gasrijke gebied Permian Basin, dat grotendeels in het westen van de staat Texas ligt.

Shell zou die bezittingen willen verkopen, mede om te helpen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Mogelijk kan dat een bedrag van meer dan 10 miljard dollar opleveren. Het Brits-Nederlandse concern bezit sinds 2012 rechten in het gebied waar schalieolie en -gas wordt gewonnen. In het gebied zijn naast Shell nog meerdere andere concerns actief. De totale productie bedraagt er ongeveer 4,5 miljoen vaten per dag, ongeveer 40 procent van de totale Amerikaanse productie.

Volgens de ingewijden heeft Shell de bedrijven uitgenodigd om informatie over de activiteiten te bekijken. Het is niet zeker dat er formele biedingen worden gedaan, aldus de bronnen. Ook zou Shell nog geen definitief besluit hebben genomen over de verkoop.

Meer uit Financieel

Ruim de helft van het gas in beschadigde pijpleidingen weggelekt

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Meer dan de helft van het gas dat in de beschadigde gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 zit is inmiddels weggestroomd. Volgens het Deense Energieagentschap zal het overige gas uiterlijk zondag uit de leidingen zijn weggelekt.

5 minuten geleden
Vivoryon hoogvlieger op Damrak na nieuws over alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel van biotechbedrijf Vivoryon was woensdag een opvallende stijger op het Damrak. Het bedrijf profiteerde van positieve berichten over een alzheimermedicijn die de Amerikaanse farmaceut Biogen in ontwikkeling heeft. Biogen werkt samen met het Japanse Eisai. Uit een groot internationaal onderzoek bleek volgens het bedrijf dat het middel lecanemab de achteruitgang bij patiƫnten met alzheimer significant vertraagt. Vivoryon heeft ook een alzheimermedicijn in ontwikkeling.

57 minuten geleden
ACM beraadt zich op vervolgstappen tegen energiebedrijven

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beraadt zich op vervolgstappen tegen energiemaatschappijen die de te laat aangekondigde tariefverhogingen toch doorzetten. Zij riskeren boetes, lasten onder dwangsom of bindende aanwijzingen. Onder meer leveranciers Eneco en Greenchoice hebben aangekondigd vanaf zaterdag toch de tarieven te verhogen, terwijl zij dit volgens de ACM te laat hebben aangekondigd.

1 uur geleden
Europese Commissie voert strijd tegen asbest op

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil de grenswaarde voor blootstelling aan de kankerverwekkende stof asbest op de werkvloer met een factor tien verlagen. Dat is volgens Eurocommissaris Nicolas Schmit (Werkgelegenheid en Sociale Rechten) nodig omdat ondanks een asbestverbod sinds 2005 nog steeds jaarlijks tienduizenden werknemers overlijden aan de gevolgen van contact met asbest.

1 uur geleden
Naam energieleverancier NLE verdwijnt, wordt Budget Energie

AMSTERDAM (ANP) - Energieleveranciers NLE en Budget Energie gaan samen verder onder de naam Budget Energie. Beide merken waren sinds de overname van NLE in 2018 al onderdeel van de Nuts Groep, dat nu heeft bekendgemaakt dat de naam NLE verdwijnt. Volgens commercieel directeur Sebastiaan Rigter maakt dit het bedrijf kostenefficiƫnter.

1 uur geleden
KHN herhaalt volledige compensatie voor coronaschade te willen

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat horecaondernemers volledig worden gecompenseerd voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De brancheorganisatie spande namens acht ondernemers een bodemprocedure aan tegen de Staat. Die diende op woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Over zes weken volgt een beslissing.

2 uur geleden
Krant: Franse bankgouverneur in juni aangevallen met hamer

PARIJS (ANP/AFP) - De president van de Bank of France, Francois Villeroy de Galhau, is eind juni met een hamer aangevallen in de Zwitserse stad Bazel. Dat meldde de krant Tribune de Geneve. De Franse centrale bank bevestigde dat er een "incident" had plaatsgevonden, maar "zonder gevolgen". De toezichthouder verklaarde ook dat het hoofd van de bank niet gewond was geraakt.

2 uur geleden