Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: ECB wil van banken blootstelling aan Rusland weten

Bloomberg: ECB wil van banken blootstelling aan Rusland weten

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) wil naar verluidt van Europese banken weten hoeveel geld ze uit hebben staan in Rusland. De stap van de Europese toezichthouder, waarover persbureau Bloomberg op basis van ingewijden over bericht, volgt op de oplopende spanningen rondom Oekraïne.

De ECB houdt direct toezicht op de grootste banken in de eurozone. De toezichthouder zou volgens de bronnen van de kredietverstrekkers willen weten hoe ze zouden omgaan met verschillende scenario's, zoals zware sancties tegen Rusland. Een woordvoerder van de ECB weigerde commentaar te geven. De Britse krant Financial Times meldde eerder al dat een van de scenario's die worden besproken is om Rusland uit te sluiten van het internationale bancaire betalingssysteem SWIFT.

De spanningen in de regio zijn opgelopen nu Rusland meer dan 100.000 troepen aan de grens met Oekraïne heeft gestationeerd. Russische functionarissen hebben herhaaldelijk gezegd dat ze niet van plan zijn het land binnen te vallen.

Verschillende internationale banken hebben hun activiteiten in Rusland de afgelopen jaren teruggeschroefd. Banken als Société Générale, UniCredit en Raiffeisen Bank behoren nog steeds tot de grootste Europese banken in het land, volgens gegevens van de Europese bankautoriteit EBA.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Beleggers klagen Musk aan om te laat bekendmaken belang Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Een groep beleggers heeft miljardair Elon Musk in de Verenigde Staten aangeklaagd. Volgens de investeerders had de eigenaar van autobouwer Tesla in maart bekend moeten maken dat hij meer dan 5 procent van Twitter had gekocht. Musk bleef echter aandelen kopen van het socialmediabedrijf en maakte begin april bekend 9,2 procent te bezitten.

26 minuten geleden
Just Eat Takeaway stijgt weer flink in hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway was donderdag de grootste stijger in een hogere AEX-index. De maaltijdbezorger behoorde een dag eerder ook al tot de winnaars. De aandelenmarkten waren open, maar vanwege Hemelvaartsdag waren veel bedrijven gesloten en hadden marktpartijen een vrije dag.

1 uur geleden
Schiphol-topman Benschop: ik denk niet aan opstappen

SCHIPHOL (ANP) - Topman Dick Benschop van Schiphol is niet van plan om op te stappen vanwege de chaos op de luchthaven van de afgelopen tijd door enorme personeelstekorten. "Ik denk niet aan opstappen. Ik ben bijzonder gemotiveerd om alles op te lossen", zegt hij in een interview met het ANP.

2 uur geleden
Macy's schiet omhoog op Wall Street na publicatie kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - Macy's maakte donderdag een koerssprong van 13,5 procent op de aandelenbeurzen in New York. De keten van warenhuizen, waar ook Bloomingdale's deel van uitmaakt, profiteerde van de terugkeer van klanten naar zijn winkels nu coronalockdownmaatregelen zijn versoepeld.

3 uur geleden
KLM zet rem op verkoop tickets voor vluchten vanaf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - KLM zet een rem op de verkoop van tickets voor vluchten die de komende dagen gaan vertrekken vanaf Schiphol. Dat doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de grote drukte op de luchthaven. Er is daardoor nog een beperkt aantal tickets beschikbaar voor vluchten van KLM tot en met aanstaande zondag.

4 uur geleden
Schiphol presenteert actieplan om zomerdrukte tegen te gaan

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft een actieplan gepresenteerd om in de zomerperiode grote drukte op de luchthaven tegen te gaan. Het plan bestaat uit vier punten: het werven van meer medewerkers zoals beveiligers, het aantrekkelijk maken van werken op Schiphol, het optimaliseren van de doorstroming van passagiers en het maken van afspraken met luchtvaartmaatschappijen over planning van vluchten. Daardoor zouden er minder vluchten moeten zijn.

4 uur geleden
Alibaba ziet winst kelderen door lockdowns en streng toezicht

HANGZHOU (ANP/AFP/RTR) - Het Chinese techbedrijf Alibaba zag zijn winst het afgelopen boekjaar met 60 procent dalen. In het land kwamen sectorgenoten al eerder met tegenvallende resultaten door de gevolgen van lockdowns en streng toezicht vanuit de Chinese regering. Vanwege de onzekerheden rond het coronavirus wilde Alibaba, dat onder meer bekend is van de gelijknamige webwinkel, geen vooruitzicht geven voor het komende jaar.

4 uur geleden