Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: CVC wil met beursgang Damrak tot 1,5 miljard ophalen

Bloomberg: CVC wil met beursgang Damrak tot 1,5 miljard ophalen

AMSTERDAM (ANP) - De grote Europese investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, eigenaar van onder meer cosmeticaketen Douglas, wil met zijn geplande beursgang in Amsterdam een bedrag van 1 miljard tot 1,5 miljard euro ophalen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Zakenkrant Financial Times meldde vrijdag nog dat CVC mogelijk al deze maandag de plannen voor de beursgang kan bekendmaken.

Daarbij zou CVC een aandelenbelang van 10 tot 15 procent willen aanbieden aan beleggers op het Damrak. CVC mikt volgens de ingewijden op een totale waardering van het beleggingsbedrijf tussen de 13 miljard tot 15 miljard euro.

Het in Luxemburg gevestigde CVC heeft circa 186 miljard euro aan beleggingen in beheer. Het bedrijf is onder meer ook eigenaar van de voormalige theedivisie van Unilever en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling.

Eerder uitstel

CVC zou in mei 2022 een beursgang nog hebben uitgesteld door de oorlog in Oekraïne, net als in november vorig jaar in verband met de aanval van Hamas op Israël.

Onlangs bracht de investeerder nog de cosmeticaketen Douglas naar de beurs in Frankfurt. CVC heeft nog steeds een meerderheidsbelang in Douglas. Vorig jaar nam CVC de Nederlandse investeerder in telecom- en wegeninfrastructuur DIF Capital Partners over.

Meer uit Financieel

Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

41 minuten geleden
Bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol in april

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

2 uur geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

3 uur geleden
Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

4 uur geleden
Kabinet bekijkt alternatieven voor verkoop Duitse tak TenneT

DEN HAAG (ANP) - De verkoop van de Duitse tak van netbeheerder TenneT aan de Duitse staat laat nog altijd op zich wachten. De onderhandelingen duren langer dan gehoopt, erkent demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Hij gaat daarom samen met het staatsbedrijf alvast alternatieven in kaart brengen voor het geval er geen deal kan worden gesloten.

4 uur geleden
Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om stallen te verbeteren

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om hun stallen te verbeteren. De Dierenbescherming is enthousiast.

5 uur geleden