Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: CVC wil met beursgang Damrak tot 1,5 miljard ophalen

Bloomberg: CVC wil met beursgang Damrak tot 1,5 miljard ophalen

AMSTERDAM (ANP) - De grote Europese investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, eigenaar van onder meer cosmeticaketen Douglas, wil met zijn geplande beursgang in Amsterdam een bedrag van 1 miljard tot 1,5 miljard euro ophalen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Zakenkrant Financial Times meldde vrijdag nog dat CVC mogelijk al deze maandag de plannen voor de beursgang kan bekendmaken.

Daarbij zou CVC een aandelenbelang van 10 tot 15 procent willen aanbieden aan beleggers op het Damrak. CVC mikt volgens de ingewijden op een totale waardering van het beleggingsbedrijf tussen de 13 miljard tot 15 miljard euro.

Het in Luxemburg gevestigde CVC heeft circa 186 miljard euro aan beleggingen in beheer. Het bedrijf is onder meer ook eigenaar van de voormalige theedivisie van Unilever en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling.

Eerder uitstel

CVC zou in mei 2022 een beursgang nog hebben uitgesteld door de oorlog in Oekraïne, net als in november vorig jaar in verband met de aanval van Hamas op Israël.

Onlangs bracht de investeerder nog de cosmeticaketen Douglas naar de beurs in Frankfurt. CVC heeft nog steeds een meerderheidsbelang in Douglas. Vorig jaar nam CVC de Nederlandse investeerder in telecom- en wegeninfrastructuur DIF Capital Partners over.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

1 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

1 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

3 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

4 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

5 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

10 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

12 uur geleden