Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: concurrentiewaakhond VS kijkt naar dochterbedrijf Meta

Bloomberg: concurrentiewaakhond VS kijkt naar dochterbedrijf Meta

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en meerdere Amerikaanse staten doen onderzoek naar Oculus. Het bedrijf dat virtualrealitybrillen maakt, net als Facebook een dochteronderneming van Meta, zou zich schuldig maken aan oneerlijke concurrentiepraktijken. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Medewerkers van de Amerikaanse concurrentiewaakhond hebben de afgelopen maanden gesproken met ontwikkelaars die apps maken voor Oculus. De appstore voor de virtualrealitybrillen van het bedrijf zou mogelijk programma's die Oculus zelf heeft ontwikkeld voortrekken. Ook beschuldigen sommige ontwikkelaars het bedrijf ervan veelbelovende ideeën te kopiëren en het voor sommige apps van derden moeilijker te maken om goed te werken op het platform.

De FTC wilde ook meer weten over de verkoopstrategie van Oculus. De headsets van het bedrijf zijn een stuk goedkoper dan die van concurrenten als het Taiwanese HTC.

Metaverse

Het onderzoek van de FTC zou de plannen van Meta met de zogeheten metaverse kunnen frustreren. Topman Mark Zuckerberg wil zijn socialmediabedrijf omvormen tot een digitale ontmoetingsplaats waar bijvoorbeeld gesprekken, spelletjes en winkelen dankzij VR-headsets levensecht lijken. Volwassenen in de Verenigde Staten en Canada kunnen nu al terecht op Meta's platform Horizon Worlds om games te spelen in virtual reality.

Het moederbedrijf van Facebook, Instagram, WhatsApp en Oculus veranderde dit najaar zijn naam in Meta om het geloof in de metaverse te onderstrepen. Het internetconcern maakte eerder al bekend fors meer te moeten investeren om een digitale wereld te creëren die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Meta, toen nog Facebook, kocht Oculus in 2014 voor 2 miljard dollar (1,8 miljard euro).

Meer uit Financieel

Duitsers naarstig op zoek naar alternatief vervoer om staking

MÜNCHEN (ANP) - Inwoners van Duitsland zijn naarstig op zoek naar alternatief vervoer, nu er op maandag een landelijke staking is aangekondigd in verschillende vervoerssectoren. Duitsers zoeken online aanzienlijk meer naar onder meer huurauto’s en reizen met langeafstandsbussen, meldt persbureau DPA op basis van een rondgang bij verschillende aanbieders.

7 minuten geleden
De Hypotheekshop: onrust rond banken maakt hypotheek goedkoper

AMSTERDAM (ANP) - De onrust rond omgevallen banken in de VS en de redding van Credit Suisse in Zwitserland levert huizenzoekers een voordeel op. De rentes op hypotheken zijn daardoor opvallend snel gedaald, merkt De Hypotheekshop. Volgens de organisatie voor hypotheekadviseurs ging het afgelopen week om een van de sterkste dalingen van de afgelopen negentien jaar.

9 minuten geleden
Vliegvelden Bremen, Hamburg en Stuttgart maandag plat

BREMEN (ANP) - Door de landelijke staking maandag in Duitsland zijn alle vluchten van en naar Bremen en Stuttgart geschrapt, en ook alle vluchten uit Hamburg. Daardoor vervallen ook vluchten van en naar Schiphol. In Keulen gaan mogelijk ook vluchten niet door.

33 minuten geleden
VS onderzoeken UBS en Credit Suisse vanwege hulp aan Russen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse banken UBS en Credit Suisse behoren tot de banken die door het Amerikaanse ministerie van Justitie onder de loep worden genomen vanwege mogelijk hulp aan Russische oligarchen bij het omzeilen van westerse sancties. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

53 minuten geleden
Haven van Rotterdam: geen schepen uit Hamburg verwacht om staking

ROTTERDAM (ANP) - De haven van Rotterdam verwacht niet dat schepen zullen uitwijken naar de Rotterdamse haven als er maandag in de haven van Hamburg wordt gestaakt. Dat laat een woordvoerder van het havenbedrijf weten. In Hamburg leggen havenmedewerkers het werk neer, waardoor grote schepen de haven niet in of uit kunnen varen.

1 uur geleden
ING en ABN AMRO onderaan in rode AEX, Deutsche Bank keldert

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO stonden vrijdag onderaan in de AEX-index, die een flink verlies liet zien. Ook andere Europese banken kregen opnieuw harde klappen, waarbij vooral Deutsche Bank onder vuur kwam te liggen. Beleggers bleven bezorgd over de stabiliteit van de financiële sector na de eerdere problemen bij Amerikaanse banken en de redding van het noodlijdende Credit Suisse.

1 uur geleden
Sterkste groei economische bedrijvigheid eurozone in 10 maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in maart opnieuw gegroeid, en wel in het sterkste tempo in tien maanden. Dat maakte marktonderzoeker S&P Global bekend op basis van zijn index die de activiteit in de industrie en dienstensector bijhoudt.

2 uur geleden