Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: bonus van 750 miljoen dollar voor Apple-topman Cook

Bloomberg: bonus van 750 miljoen dollar voor Apple-topman Cook

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple-topman Tim Cook kan deze week een bonus van om en nabij de 750 miljoen dollar tegemoet zien. Dat bedrag van omgerekend 638 miljoen euro krijgt hij in aandelen Apple. Het is de tiende en laatste tranche van een beloningspakket dat Cook overeenkwam toen hij in 2011 de leiding van het techbedrijf overnam van Steve Jobs, een van de oprichters van Apple.

Mede vanwege de continue groei van Apple en de almaar stijgende aandelenkoers voldeed Cook aan alle eisen voor de bonus. In de afgelopen tien jaar werden de aandelen van Apple ruim twaalf keer zoveel waard.

Cook is volgens persbureau Bloomberg goed voor een vermogen van 1,5 miljard dollar. De 60-jarige Amerikaan heeft eerder al gezegd het grootste deel van zijn rijkdom weg te zullen geven. Hij doneerde de afgelopen tijd ook al verschillende keren Apple-aandelen.

Meer uit Financieel

Zoekmachine Google krijgt nieuwe AI-update, grootste in jaren

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Google gaat een nieuwe update van zijn zoekmachine uitrollen, een van de grootste in 25 jaar. Gebruikers kunnen binnenkort antwoorden verwachten die zijn geformuleerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). "Je kunt alles vragen waar je aan denkt of wat je gedaan moet krijgen, van onderzoek tot planning tot brainstormen, en Google doet het werk", legt Liz Reid, de baas van het Google Search-team uit.

9 minuten geleden
ABN AMRO voert winst flink op, ondanks lagere rente-inkomsten

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft in de eerste maanden van dit jaar zijn winst flink opgevoerd. De rente-inkomsten van de bank vielen weliswaar iets lager uit dan een jaar eerder, maar waren wel hoger dan kenners gemiddeld hadden verwacht.

15 minuten geleden
Tesla schrapt nog eens honderden banen in Californië

AUSTIN (ANP/RTR) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan nog eens 601 banen te schrappen in Californië. De nieuwe ontslagronde zal gevolgen hebben voor werknemers in de Tesla-fabrieken in Palo Alto en Fremont, meldt Tesla in een bericht aan de deelstaatregering van Californië.

31 minuten geleden
Musk moet opnieuw getuigen in onderzoek naar overname Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Elon Musk opnieuw moet getuigen in het onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) naar zijn overname van het sociale medium Twitter voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

7 uur geleden
GameStop schiet omhoog op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters kozen de weg omhoog dinsdag, in aanloop naar een belangrijk Amerikaanse inflatiecijfer dat woensdag naar buiten komt. Computerspellenverkoper GameStop maakte een opmerkelijke koerssprong van ruim 60 procent. Kleine beleggers leken elkaar opnieuw aan te sporen om weer in het aandeel te stappen.

9 uur geleden
Meta stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediabedrijf Meta Platforms stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook. In de komende twee jaar wordt de dienst geleidelijk uitgefaseerd en blijft operationeel tot eind augustus 2025, zegt een woordvoerder.

9 uur geleden
Onlinebank bunq gaat ook verzekeringen aanbieden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijgen. Voor de verzekering werkt de bank samen met de Belgische verzekeraar Qover.

10 uur geleden