Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: Boeing onderhandelt met justitie VS over schikking

Bloomberg: Boeing onderhandelt met justitie VS over schikking

WASHINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Justitie over een schikking naar aanleiding van de twee crashes met 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Dat stelt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Boeing en justitie troffen in 2021 al een schikking rondom de twee fatale ongelukken uit 2018 en 2019. Maar het ministerie van Justitie concludeerde eerder dat Boeing verplichtingen uit die overeenkomst heeft geschonden. Daardoor kan het bedrijf alsnog strafrechtelijk vervolgd worden voor de twee crashes, waardoor 346 mensen omkwamen.

De schikking zou volgende week al aangekondigd kunnen worden. Onderdeel daarvan is naar verwachting dat een onafhankelijke derde partij aangesteld wordt om erop toe te zien dat het bedrijf zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Deurpaneel

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft tot 7 juli de tijd om een rechter te laten weten of het Boeing al dan niet wil vervolgen. Sommige familieleden van de slachtoffers hebben de Amerikaanse overheid daartoe aangespoord.

Als de zaak nu opgelost wordt, betekent het een stap vooruit voor Boeing. Maar de problemen bij de geplaagde vliegtuigbouwer zouden verre van voorbij zijn, onder meer omdat de Verenigde Staten ook nog onderzoek doen naar het incident waarbij een Boeing-vliegtuig in januari een deurpaneel verloor.

Meer uit Financieel

AEX in het rood, TomTom onderuit na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag nog een nieuw slotrecord op de borden had gezet. Bij de bedrijven op het Damrak was navigatiespecialist TomTom een opvallende daler na een omzetwaarschuwing.

1 uur geleden
Duitsland investeert miljarden in waterstofprojecten

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Duitsland gaat samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in een reeks waterstofprojecten om zo de energietransitie te helpen versnellen. Daarbij geeft de overheid 4,6 miljard euro aan subsidies en dragen bedrijven als RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bij.

1 uur geleden
Ondernemers mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

2 uur geleden
Europese Commissie akkoord met 1,3 miljard subsidie aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Nederland binnenkort 1,3 miljard euro subsidie uit het coronaherstelfonds. Dat is een speciaal fonds dat was ingesteld om de Europese economieën te ondersteunen na de Covid- en energiecrisis.

2 uur geleden
Koerssprong socialemediabedrijf Trump op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - Het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump ging maandag hard omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, werd 30 procent meer waard. Beleggers lijken alvast voor te sorteren op een overwinning van Trump bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november worden gehouden.

3 uur geleden
Techbedrijf Yandex verbreekt banden met Rusland

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Yandex heeft de verkoop van zijn Russische activiteiten afgerond. Dat heeft het formeel in Nederland gevestigde moederconcern van het bedrijf maandag bekendgemaakt. Yandex wil verder onder de naam Nebius Group en zich richten op eigen projecten, zoals de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto's en cloudopslag.

4 uur geleden
Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

5 uur geleden