Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: Apple gaat uit van aanhoudende vraag naar iPhones

Bloomberg: Apple gaat uit van aanhoudende vraag naar iPhones

CUPERTINO (ANP) - Ondanks slechte prognoses voor de smartphonemarkt, heeft Apple zijn leveranciers gevraagd nog minstens zoveel iPhones te produceren als vorig jaar. De techgigant houdt daarbij rekening met afnemende concurrentie en welvarende klanten.

In totaal gaat het om zo'n 90 miljoen iPhones van het nieuwste model. Het totaal aantal geproduceerde Apple-smartphones komt daarmee aan het eind van het jaar uit op 220 miljoen, wat eveneens vrijwel gelijk is aan het niveau in 2021. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Het besluit van Apple is opvallend. De wereldwijde smartphonemarkt staat namelijk onder druk door een afnemende vraag van de consument. Zo kondigde SMIC, de grootste chipfabrikant van China, vrijdag aan dat veel fabrikanten van mobiele apparaten daarom bestellingen moeten bevriezen.

De precieze prognoses van Apple zijn echter onbekend. Maar volgens een van de ingewijden die Bloomberg sprak komt de vraag naar Apple-toestellen onder meer door het klantenbestand van Apple. Dat blijkt nog steeds bereid geld uit te geven aan de premiumgadgets.

Ook de wereldwijde concurrentie is afgenomen. Zo lijdt het Chinese technologieconcern Huawei onder sancties van de Verenigde Staten vanwege beschuldigingen van spionage. Daarmee kromp de afzetmarkt van het Chinese bedrijf, dat zijn omzet vorig jaar met 29 procent zag dalen.

Meer uit Financieel

Shell verliest op licht lagere aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een klein verlies de handel uitgegaan. Olie- en gasconcern Shell was een van de grootste verliezers bij de hoofdfondsen na een tegenvallende vooruitblik op de kwartaalresultaten. Chipbedrijven behoorden tot de winnaars.

1 uur geleden
Schiphol denkt met pakket eindelijk meer beveiligers te trekken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol denkt dat de combinatie tussen een hoger loon en andere verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden eindelijk voor meer beveiligers op de luchthaven gaat zorgen. Ondanks een hogere toeslag tijdens de zomer, bleef het tekort aan beveiligers ongeveer even groot. Door ook in te zetten op "erg opgeknapte pauzeruimtes" en voorspelbaardere roosters, moeten de tekorten bij de security snel worden opgelost, zegt operationeel directeur Hanne Buis.

2 uur geleden
Hof in Parijs verlaagt megaboete Apple fors

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Rechters in Parijs hebben een kartelboete voor Apple fors verlaagd, tot een derde van het originele bedrag. Het techbedrijf achter de iPhone hoeft nu nog maar 371,6 miljoen euro te betalen, in plaats van de eerder opgelegde boete van 1,1 miljard euro.

2 uur geleden
Grote kweker groenteplantjes sluit de deuren om dure energie

BLEISWIJK (ANP) - De Zuid-Hollandse kweker van groenteplantjes Plantise beÃĢindigt zijn activiteiten in Nederland omdat de energiekosten te hoog zijn geworden. Volgens algemeen directeur Marco Vermeulen verlaat eind maart de laatste medewerker het bedrijf, dat ruim tweehonderd vaste werknemers heeft en met zo'n vierhonderd uitzendkrachten werkt.

3 uur geleden
Wall Street licht hoger begonnen aan nieuwe handelsdag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend, waarmee de verliezen van een dag eerder geen vervolg kregen. De sterke rally op Wall Street van begin deze week is voorlopig wel ten einde gekomen. Beleggers kijken nu vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag door de overheid wordt gepubliceerd.

3 uur geleden
Grootste batterij van Nederland in gebruik genomen

AMSTERDAM (ANP) - De grootste batterij van Nederland is donderdag in Lelystad in gebruik genomen. De GIGA Buffalo, zoals de batterij heet, moet helpen bij het tegengaan van verstoppingen op het elektriciteitsnet. Dat moet ook de verduurzaming van de stroomvoorziening versnellen.

3 uur geleden
IMF ziet vooruitzichten wereldeconomie steeds verder versomberen

WASHINGTON (ANP) - De vooruitzichten voor de wereldeconomie worden dit jaar steeds somberder. Daarom zal het Internationaal Monetair Fonds (IMF) volgende week opnieuw zijn groeiverwachtingen naar beneden moeten bijstellen, heeft topvrouw Kristalina Georgieva laten weten in een speech aan de Georgetown University.

3 uur geleden