Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blondin is Wüst te snel af op 1500 meter

Blondin is Wüst te snel af op 1500 meter

NUR-SULTAN (ANP) - Na twee overwinningen op rij op de 1500 meter in de wereldbeker heeft Ireen Wüst in Kazachstan genoegen moeten nemen met zilver. De vijfvoudig olympisch schaatskampioene eindigde in Nur-Sultan op haar favoriete afstand in een tijd van 1.55,88. Dat was net niet snel genoeg om Ivanie Blondin van goud af te houden (1.55,59).

De verrassende Canadese behaalde haar eerste wereldbekermedaille ooit op de 1500 meter. Ze had vrijdag ook al de 5000 meter op haar naam geschreven. Blondin wordt sinds vorig jaar getraind door de Friese coach Remmelt Eldering, de man die bij de Winterspelen van Zuid-Korea in 2018 nieuwkomer Esmee Visser naar sensationeel olympisch goud op de 5000 meter leidde.

De Amerikaanse Brittany Bowe eindigde als derde in Kazachstan met een tijd van 1.55,96. Antoinette de Jong belandde op de vierde plek met een tijd van 1.56,23. Melissa Wijfje reed de zevende tijd (1.56,83) en Reina Anema kwam uit op de dertiende plaats (1.58,94).

Chill

"Mijn rit was oké, maar niet meer dan dat", reageerde Wüst bij de NOS. "Ik opende goed, maar reed daarna iets te 'chill'. Maar met zilver mag ik niet klagen. Dat zou ik wel doen als het een WK was geweest. Ik ben niet verbaasd over Blondin. Ze rijdt dit seizoen gewoon heel sterk."

Jorien ter Mors meldde zich af voor de 1500 meter. De drievoudig olympisch kampioene voelde zich niet helemaal fit. Ze moest eerder in Nur-Sultan op de 1000 meter (achtste) en 500 meter (veertiende) al met een bijrol genoegen nemen. Blondin nam in de A-divisie dankbaar haar plaats op de schaatsmijl in en zette in de eerste rit meteen een toptijd en tevens een baanrecord neer.

Ter Mors liet zaterdag bij de NOS weten dat ze wat mentale problemen heeft vanwege de breuk met haar vriend. Ook heeft ze nog steeds last van haar rechterknie waaraan ze in de herfst van 2018 een operatie onderging. De Japanse topper Miho Takagi, wereldrecordhoudster op de 1500 meter (1.49,84), verscheen in Kazachstan evenmin aan de start.

Meer uit Sport

Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

4 minuten geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

13 minuten geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

1 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

1 uur geleden
Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

1 uur geleden
Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.

2 uur geleden
Judoka De Wit naar halve finale van EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit staat in de halve finale van de EK in Zagreb. De beste Nederlander in de klasse tot 81 kilogram was in de kwartfinale ook te sterk voor Maxim Trigub uit Ierland (waza-ari)

4 uur geleden