Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blokhuis: mogelijk lachgasverbod kan over een jaar ingaan

Blokhuis: mogelijk lachgasverbod kan over een jaar ingaan

DEN HAAG (ANP) - Een verbod op het recreatief gebruik van lachgas kan in de eerste helft van 2021 ingaan. Dat zei staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) dinsdag in de Tweede Kamer.

Overigens is Blokhuis nog niet verzekerd van een meerderheid voor zijn plan. Alles hangt af van de VVD. Het voorstel van Blokhuis ging deze maand 'in consultatie': tot 10 juli kunnen mensen er hun mening over geven. Na de zomer praat het kabinet er verder over.

Volgens Kamerlid Sophie Hermans is het voor de VVD cruciaal of er een goed onderscheid komt tussen een verbod op recreatief gebruik en uitzonderingen voor bijvoorbeeld banketbakkers en autobedrijven, die lachgas gebruiken in hun bedrijf.

Voorlichtingscampagne

CDA-Kamerlid Anne Kuik, die al langer aandringt op een verbod, "schrikt" dat het nog een jaar duurt voordat het van kracht kan worden. Maar volgens Blokhuis zijn er nou eenmaal nog een aantal stappen die moeten worden doorlopen.

Niet alleen Kuik, maar ook Hermans en Fleur Agema (PVV) willen dat jongeren nu al scherper worden gewezen op de gevaren van lachgas. De Nederlandse Vereniging voor Neurologie liet deze week weten dat tientallen jongeren in de afgelopen twee jaar een dwarslaesie hebben opgelopen door lachgasgebruik.

Blokhuis wil kijken of een aparte voorlichtingscampagne kan worden opgetuigd, maar een harde toezegging deed hij niet.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 1 week geleden
MOGELIJK volgend jaar? als hij zo VOOR de gezondheid is, waarom zet hij er dan geen vaart achter?? of is dat teveel gevraagd terwijl al bekend is dat lachgas een dwarslesie KAN veroorzaken.
mecalle@zeelandnet 1 week geleden
Wel raar voor corona zijn er ineens andere van dag op dag veranderingen en dit lachgas dat mensen verminkt kan pas over een jaar ???? Gaat er bij mij niet in .gelijk ermee stoppen voordat de zorg daar weer mee overbelast word bij corona gaan ze dood en bij lachgas is verminking voor het leven .wat kost dat weer voor de zorg en ons !??????
volijke 1 week geleden
Als ik het bovenstaande zo lees in termen van mogelijk lachgasverbod, kan over een jaar ingaan,geen harde toezegging dan mist hij de bezieling om er iets aan te veranderen.

Meer uit Gezond

Dam tot Damloop gaat door vanuit huis

AMSTERDAM (ANP) - De Dam tot Damloop start dit jaar niet vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam, maar bij de eigen voordeur van de deelnemers. De hardloopwedstrijd kon vanwege het coronavirus niet doorgaan en de organisatie komt daarom met een aangepaste 'Home Edition'.

12 uur geleden
Florida meldt recordaantal nieuwe besmettingen

MIAMI (ANP) - In de Amerikaanse staat Florida is een recordaantal nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In 24 uur tijd werden er meer dan 15.000 nieuwe gevallen geregistreerd, meldden de lokale autoriteiten zondag. In geen andere staat in de VS zijn meer dagelijkse infecties gemeld.

1 dag geleden
Catalonië beveelt thuisisolatie voor inwoners Lerida

LERIDA (ANP) - De regering van de Spaanse regio Catalonië heeft zondag bewoners in en rond de stad Lerida bevolen om weer in thuisisolatie te gaan als gevolg van een opleving van het aantal coronagevallen.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt naar 107

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt, is licht gestegen van 103 op zaterdag naar 107 op zondag. Daarvan verblijven 24 patiënten op de intensive care, twee minder dan zaterdag.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt boven de honderd

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst in een paar dagen is het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt gestegen naar boven de honderd. Het aantal coronapatiënten op de intensive care bedraagt nu 26, een meer dan vrijdag.

2 dagen geleden
Overleden zorgmedewerkers herdacht op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Een kleine groep zorgmedewerkers kwam zaterdagmiddag bijeen op de Dam in Amsterdam om hun collega's te herdenken die aan het coronavirus zijn overleden.

2 dagen geleden
WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

3 dagen geleden