Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blok gaat kijken naar verdere steun schrijnende gevallen

Blok gaat kijken naar verdere steun schrijnende gevallen

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers die door de regels van verschillende steunmaatregelen net niet of net te weinig overheidssteun krijgen, worden straks mogelijk beter geholpen. Minister Stef Blok (Economische Zaken) wil "heel serieus kijken of we, op een manier die ook wérkt, schrijnende gevallen verder tegemoet kunnen komen dan we nu doen". Hij wil daarbij wel goed kijken of zo'n regeling wel uitvoerbaar is.

De bewindsman wijst erop dat er al een commissie in het leven is geroepen die naar gevallen kijkt van ondernemers die tussen wal en schip vallen. Ook zijn er aanpassingen aangebracht in regelingen waardoor meer ondernemers in aanmerking komen voor steun.

Toch erkent Blok dat er "toch nog schrijnende gevallen zijn". De Tweede Kamer vroeg in grote meerderheid aandacht voor ondernemers die op last van de overheid moeten sluiten en toch niet goed worden gecompenseerd. Blok benadrukt wel dat de overheid "niet al het financieel leed" volledig kan opvangen.

Bij het optuigen van een eventuele regeling of het uitbreiden van andere maatregelen, kijkt de minister naar eigen zeggen "zorgvuldig naar de uitvoering". Hij verwijst ook naar de Kamercommissie die onderzoek deed naar problemen bij uitvoeringsorganisaties. Die commissie-Bosman adviseerde niet zomaar regelingen in het leven te roepen zonder de uitvoerders zelf te raadplegen.

Blok wil dan ook goed in gesprek met ambtenaren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die ook belast is met de uitvoering van onder meer de Tegemoetkoming Vaste Lasten, een van de belangrijkste steunregelingen.

Meer uit Politiek

Rutte heeft op congres tijd gekocht en gekregen voor asielpakket

APELDOORN (ANP) - VVD-leider Mark Rutte heeft op het congres van de liberalen tijd gekocht voor een maatregelenpakket om de asielinstroom te verlagen. Als er voor de zomer niets ligt, of een pakket dat onvoldoende perspectief biedt om grip op asiel te te krijgen, "liggen alle opties open", zei VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans, asielwoordvoerder van de partij na afloop.

1 dag geleden
SP hoopt met radicale democratisering weer mensen te trekken

APELDOORN (ANP) - Met "radicale democratisering" hoopt de SP weer kiezers te trekken. Het is een van de belangrijkste vernieuwingen van het beginselprogramma dat zaterdag op een congres in Apeldoorn werd goedgekeurd.

1 dag geleden
Wiersma biedt excuses over gedrag aan op congres VVD

APELDOORN (ANP) - Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft tijdens het drukbezochte VVD-congres ook aan de VVD-leden zijn excuses aangeboden over zijn grensoverschrijdende gedrag. "Ik heb fouten gemaakt, ik ben te fel geweest. Dat is niet goed en daar heb ik enorme spijt van. Ik wil ook hier sorry zeggen." Wiersma trok als minister, maar ook als VVD-Kamerlid, fel van leer tegen zijn medewerkers.

1 dag geleden
Hermans roept premier op over asielaanpak: 'Mark schiet op'

APELDOORN (ANP) - VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans heeft tijdens het VVD-congres premier en VVD-leider Mark Rutte opgeroepen haast te maken met een pakket aan maatregelen om de asielinstroom in te perken. "Mark, schiet op." Ze vindt dat het kabinet pas op vakantie kan, als dat pakket er ligt. Onder meer gemeenten en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten snel perspectief krijgen, vindt Hermans.

1 dag geleden
Rutte: Commitment beperking asielinstroom staat onverkort

APELDOORN (ANP) - Het persoonlijk commitment van VVD-leider en premier Mark Rutte staat "onverkort", zei Rutte op het partijcongres van de liberalen. Hij beloofde op het vorige congres in november dat de asielinstroom substantieel naar beneden zou gaan. Dat is nog niet gelukt en bij kritische leden is het geduld op. Volgens Rutte zou hij "onverantwoorde risico's" hebben genomen als hij het overleg in het kabinet had geforceerd om voor het congres van zaterdag met een pakket aan maatregelen te komen.

1 dag geleden
Mirjam Bikker: nieuw asielbeleid moet houdbaar en uitvoerbaar zijn

APELDOORN (ANP) - Er valt met de ChristenUnie te praten over migratie, maar dan moeten die plannen wel "juridisch houdbaar en uitvoerbaar" zijn, benadrukte ChristenUnie-leider Mirjam Bikker op het congres van haar partij in Apeldoorn.

1 dag geleden
Rutte: ministerraden zijn wel degelijk politieker geworden

DEN HAAG (ANP) - Discussies in de ministerraad zijn wel degelijk "veel politieker nu", zegt premier Mark Rutte. Het ANP becijferde dat ministerraden gemiddeld nog geen drie uur duren, terwijl Rutte na de val van zijn derde kabinet had gezegd dat die overleggen veel langer zullen duren, omdat het politieke zwaartepunt op het vrijdagse beraad komt te liggen. Dat laatste is wel het geval, stelt Rutte. Maar "het is natuurlijk niet zo dat het kabinet een debatclub is die de lengte van de vergadering een doel op zichzelf vindt".

2 dagen geleden