Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloemenzee voor Gino bij speeltuintje Kerkrade groeit gestaag

Bloemenzee voor Gino bij speeltuintje Kerkrade groeit gestaag

KERKRADE (ANP) - Ook zondagmiddag komen mensen in groepjes naar het speeltuintje in Kerkrade waar de 9-jarige Gino afgelopen woensdag voor het laatst werd gezien, om er bloemen en knuffels neer te leggen of kaarsjes aan te steken. Zondag zitten tegen het hek van een trapveldje achter de talloze bloemen twee knuffels die aan Gino behoorden. De familie van de jongen heeft het wit-bruine aapje en de groengele kikker daar zaterdagavond neergezet.

Inmiddels heeft Alex Oosterhof uit stadsdeel Eygelshoven een plastic zeil over de bloemenzee gelegd tegen de regen. Ook de twee knuffels van Gino zijn ingepakt. Zo probeert hij te voorkomen dat de knuffels die met name door talloze kinderen worden neergelegd, nat worden. "De familie wil de knuffels bewaren", legt hij uit, terwijl hij het zeil even optilt om ruimte maken voor weer nieuwe knuffels. Twee kleine kinderen leggen de pluche beertjes neer, een meisje draait zich nog eens om zodat ze haar geschenk aan Gino nog een keertje als afscheid kan strelen.

"Er liggen nu rond 13.00 uur al twee keer zoveel bloemen, kaarsen en knuffels als zaterdagavond", gaat hij verder. "Mensen blijven komen", aldus Alex. Hij deed vanaf donderdagochtend mee met de vele zoektochten naar Gino. "We begonnen met een groep van zeventig mensen, en al snel waren dat er over de tweehonderd", zei hij. "En dat los van het Veteranen Search Team en de Duitse ploeg die hier kwamen meezoeken. Donderdagavond kwam zelfs een groep brandweerlieden uit Roermond hier zoeken, als vrijwilliger."

Droog

Alex staat zondag al sinds 10.30 uur bij de speeltuin om alles in goede banen te leiden. "Ik ben snel even naar de Action gerend om zeil te halen, ze hadden er bijna geen meer. Gelukkig kon ik er nog drie bemachtigen zodat hier alles droog kan blijven." Als het moet blijft hij de hele dag bij de bloemen staan.

Het lichaam van Gino, die eigenlijk uit Maastricht komt, werd zaterdagochtend in Geleen gevonden. De 22-jarige man uit Geleen die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de dood van de jongen is opgepakt.

Meer uit Binnenland

Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

2 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

3 uur geleden
Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

4 uur geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

6 uur geleden
Tankstations eind deze maand 'bomvol' door accijnsverhoging

HOOGEVEEN (ANP) - Pomphouders rekenen op grote drukte de laatste dagen van deze maand. Dan zijn de laatste kansen om te tanken tegen de huidige tarieven, voordat op 1 juli de accijns op benzine en diesel weer omhooggaat. Tankstations zorgen volgens Belangenvereniging Tankstations (BETA) dat de brandstofpompen "bom- en bomvol" zitten om de koopjesjagers aan te kunnen.

7 uur geleden
Eerste officiële zomerse dag van het jaar een feit

HOUTEN (ANP) - De eerste officiële zomerse dag van dit jaar is een feit. De temperatuur in De Bilt steeg om 12.20 uur naar 25,5 graden en daarmee is sprake van een officiële zomerse dag. Deze eeuw gebeurde dat volgens Weeronline niet eerder zo laat in het jaar.

8 uur geleden
Organisaties bezorgd om mensenrechten bij Europese asieldeal

DEN HAAG (ANP) - Vluchtelingen- en mensenrechtenorganisaties zijn blij dat EU-landen afspraken hebben gemaakt over het nieuwe asielbeleid, maar vrezen dat veel asielzoekers alsnog onder slechte omstandigheden blijven zitten in vluchtelingenkampen in bijvoorbeeld Griekenland. In het asielbeleid moeten lidstaten verplicht een aantal asielzoekers overnemen of die plicht afkopen. Amnesty International vermoedt dat rijke landen kiezen voor afkopen en asielzoekers aan de Europese grens "in een benarde situatie blijven zitten".

8 uur geleden