Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blinken ontmoet zaterdag NAVO-buitenlandministers in Berlijn

Blinken ontmoet zaterdag NAVO-buitenlandministers in Berlijn

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal zaterdag naar Berlijn reizen voor een bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken om de oorlog in Oekraïne te bespreken, meldt zijn ministerie.

Mogelijke gespreksonderwerpen daar zijn de mogelijke toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO, de voorbereidingen voor de NAVO-top in Madrid eind juni en de ontwikkeling van een nieuw strategisch concept voor de in 1949 opgerichte militaire alliantie, aldus het ministerie.

Blinken is vanwege een positieve coronatest nog afwezig bij de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7, die donderdag begonnen is in een resort aan de Duitse Oostzeekust. De diplomaat Victoria Nuland vervangt hem bij die bijeenkomst.

Blinken is van plan om zondag naar Frankrijk door te reizen. Daar zullen de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Katherine Tai en de minister van Handel Gina Raimondo zich bij hem voegen.

Meer uit Buitenland

Toestemming Zweeds hof voor uitlevering PKK-aanhanger aan Turkije

STOCKHOLM (ANP/AFP) - Het Zweedse hooggerechtshof heeft toestemming gegeven voor de uitlevering van een aanhanger van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) aan Turkije. De regering moet nog wel instemmen met de uitlevering. Ankara eist de uitlevering van een aantal PKK-aanhangers en anderen die als terroristen worden beschouwd als voorwaarde voor de toetreding van Zweden tot de NAVO.

38 minuten geleden
Ex-voorzitter Amnesty in Turkije vrijgesproken van terrorisme

ISTANBUL (ANP/DPA) - De oud-voorzitter van Amnesty International in Turkije is door een Turkse rechtbank in een nieuw proces vrijgesproken, meldt persbureau Anadolu. Deze Taner Kilic was in 2020 veroordeeld tot ruim zes jaar cel voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.

1 uur geleden
Duitsland stuurt hulp naar Oekraïne na bezwijken dam

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland stuurt personeel van de burgerbescherming naar Oekraïne om het land te helpen na het bezwijken van een stuwdam. Ook gaan er waterfilters, stroomgeneratoren en andere hulpgoederen naar Oekraïne.

1 uur geleden
Witte Huis: nog niet duidelijk of Rusland dam heeft verwoest

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Het Witte Huis kan vooralsnog niet met zekerheid zeggen dat Rusland achter de verwoesting van de dam in het zuiden van Oekraïne zit. Wel verwacht Washington dat de overstromingen die volgden tot veel doden hebben geleid, zei de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad John Kirby dinsdag.

2 uur geleden
Media: CIA wist van Oekraïens plan gaspijpleiding op te blazen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA zou al in juni 2022 van "een Europese geheime dienst" hebben gehoord dat speciale Oekraïense duikteams onder bevel van de legerleiding een aanslag op de gaspijpleidingen Nord Stream voorbereidden, meldt The Washington Post.

2 uur geleden
Rusland vraagt internationale veroordeling Oekraïne over dam

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft de internationale gemeenschap gevraagd "de criminele daden" van Oekraïne te veroordelen naar aanleiding van de verwoesting van een belangrijk deel van een stuwmeer en waterkrachtcentrale in de loop van de rivier de Dnipro.

3 uur geleden
Topman Franse vakbond: stakingen komen aan hun eind

PARIJS (ANP/AFP/DPA) - De topman van de CFDT, een van de grootste Franse vakfederaties, zegt dat de actie van dinsdag de laatste is. Na vijf maanden van protesten komt "de wedstrijd tot een einde", zei Laurent Berger. Franse vakbonden hielden de protestacties vooral tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 jaar naar 64 jaar die door de Franse president Emmanuel Macron is doorgevoerd.

3 uur geleden