Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blind traint in Zeist met vrijwel complete groep Oranje

Blind traint in Zeist met vrijwel complete groep Oranje

ZEIST (ANP) - Assistent-bondscoach Danny Blind heeft woensdag bij de training van het Nederlands elftal de beschikking over dezelfde spelers als dinsdag. Na de positieve coronatest van bondscoach Louis van Gaal zijn er vooralsnog geen nieuwe coronagevallen bijgekomen in de spelersgroep en ook niet bij de stafleden.

De selectie van Oranje bestaat deze interlandperiode uit 25 veldspelers en drie keepers. PSV'er Cody Gakpo en Ajacied Jurriƫn Timber hebben lichte blessures, maar het is wel de bedoeling dat het tweetal de gehele week bij de selectie blijft. Van Gaal wil deze week namelijk zijn nieuwe spelsysteem introduceren. Naast de veldtrainingen, staan ook veel tactische besprekingen op het programma. Van Gaal moet die, vanwege zijn isolatieperiode, voorlopig online doen of overlaten aan Blind en zijn andere assistenten Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek.

Het is nog niet bekend wanneer Van Gaal weer uit isolatie mag.

De training van woensdag in Zeist is besloten, die van donderdag ook. Nederland speelt zaterdag in Amsterdam vriendschappelijk tegen Denemarken. Drie dagen later volgt de ontmoeting met Duitsland, ook in de Johan Cruijff ArenA.

Meer uit Voetbal

Gepromoveerd Willem II verlengt contract Belgische trainer Maes

TILBURG (ANP) - De Belg Peter Maes is ook het komende seizoen in de Eredivisie de trainer van het gepromoveerde Willem II. De 59-jarige Maes heeft een nieuw, tweejarig contract getekend in Tilburg. Maes werd afgelopen seizoen in zijn eerste jaar bij Willem II kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

10 minuten geleden
Directeur beleggersclub VEB moet 'oprotten', zegt Leo van Wijk

AMSTERDAM (ANP) - Commissaris Leo van Wijk van Ajax is woedend over de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) over het onderzoek van de voetbalclub naar het opereren van ex-directeur Sven Mislintat. "Oprotten met die man", zei Van Wijk tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering over de uitspraken van VEB-directeur Gerben Everts terwijl hij op zijn tafel sloeg.

18 minuten geleden
Real Madrid-middenvelder Kroos stopt na EK met voetballen

MADRID (ANP) - De Duitse middenvelder Toni Kroos stopt na het EK van komende zomer met voetballen. Dat maakte hij bekend in zijn eigen podcast Einfach mal Luppen. De 34-jarige Kroos staat 1 juni met Real Madrid nog in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund en speelt in de weken daarna op het Europees kampioenschap in eigen land zijn laatste wedstrijden als prof.

22 minuten geleden
Media: Ajax-speler Henderson niet in Engelse EK-selectie

LONDEN (ANP) - Ajax-middenvelder Jordan Henderson is niet opgenomen in de Engelse EK-selectie, zo melden doorgaans betrouwbare media als Sky Sports en The Athletic. De 81-voudig international kwam juist met het oog op het EK in Duitsland afgelopen winter vanuit Saudi-Arabiƫ naar Amsterdam. Bondscoach Gareth Southgate maakt zijn voorlopige selectie later dinsdag officieel bekend.

35 minuten geleden
Coach Van Persie wil zich in Heerenveen bewijzen als 'vaderfiguur'

HEERENVEEN (ANP) - Robin van Persie wil bij zijn eerste klus als hoofdtrainer in Heerenveen vooral op sociaal gebied uitblinken. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zei tijdens zijn drukbezochte presentatie in het Abe Lenstra-stadion geduldig te willen zijn met spelers die voetballend misschien wat minder zijn dan hijzelf was. "Ik heb zelf mijn beste voetbal gespeeld onder coaches die als een vaderfiguur waren. Dat heb ik zeker meegenomen", aldus de 40-jarige oud-spits.

1 uur geleden
Michael van Praag noemt kritiek beleggersclub VEB 'sneu'

AMSTERDAM (ANP) - Voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax noemt de kritiek die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft op zijn aanstelling "sneu". Dat zei hij tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de voetbalclub. "Het is rijkelijk laat om daar een discussie over te beginnen, moet ik zeggen."

2 uur geleden
Belgische voetballer van Antwerp racistisch bejegend na verlies

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische aanvaller Michel-Ange Balikwisha van Antwerp is maandagavond na de nederlaag van zijn ploeg tegen Racing Genk (1-0) racistisch bejegend op social media.

3 uur geleden