Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blind staat voor terugkeer in raad van commissarissen van Ajax

Blind staat voor terugkeer in raad van commissarissen van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Danny Blind staat voor een terugkeer bij Ajax, dat in een crisis verkeert. De raad van commissarissen heeft hem voorgedragen als nieuw lid. De bedoeling is dat hij wordt benoemd op een nog te organiseren buitengewone vergadering voor aandeelhouders. De rvc van de club uit Amsterdam wil hem tot en met 2027 binden.

De 62-jarige Blind nam twee jaar geleden afscheid van de rvc van Ajax toen hij bondscoach Louis van Gaal kon assisteren bij het Nederlands elftal. Hij besloot na het WK van eind vorig jaar in Qatar niet terug te keren.

Blind voetbalde 493 duels voor Ajax en won onder meer de Champions League en Wereldbeker met zijn favoriete club. Hij werkte als hoofdtrainer bij Ajax en vervulde verschillende andere functies bij de huidige nummer 17 van de Eredivisie.

Blind vertelde onlangs al dat hij openstaat voor een terugkeer. Jan van Halst volgde hem aanvankelijk op als technische man in de rvc. Maar die oud-speler vervult inmiddels de functie van interim-directeur, totdat Alex Kroes mag beginnen. Hij wil daarna niet meer terugkeren als toezichthouder.

Van Gaal

De rentree van Blind komt uit de koker van Van Gaal, die bereid is gevonden zijn in crisis verkerende club te helpen. Michael van Praag heeft hem gestrikt voor een rol als adviseur van de rvc. Maar in de praktijk heeft Van Gaal een grote stem in alle technische hervormingen die de club gaat doorvoeren.

Van Gaal wil dat Marijn Beuker de leiding krijgt over de meeste voetbalzaken bij Ajax, met iemand naast zich die verantwoordelijkheid krijgt over alle transfers. Hij leerde de technisch directeur van het Schotse Queen's Park kennen bij AZ, waar hij goed werk leverde in de jeugdopleiding. Ook John van 't Schip krijgt een technische functie. De voormalige rechtsbuiten werd de afgelopen weken in de wandelgangen zelfs genoemd als mogelijke opvolger van trainer Maurice Steijn, als die zou worden ontslagen.

Van Praag

Van Praag en Leo van Wijk worden op 17 november op een algemene vergadering voor aandeelhouders voorgedragen als nieuwe leden van de rvc. Van Praag is de beoogd opvolger van voorzitter Pier Eringa, die is vertrokken nadat hem werd verweten onvoldoende toezicht te hebben gehouden op de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Meer uit Voetbal

Coach De la Fuente wil geschiedenis schrijven met Spanje op EK

BERLIJN (ANP/AFP) - Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje wil zondag met zijn selectie "geschiedenis schrijven" tegen Engeland in de finale van het EK voetbal in Duistland. "Dit is een briljante generatie. Veel spelers waren succesvol in de jeugdelftallen en dat belooft meestal veel goeds", verklaarde de 63-jarige coach een dag voor de eindstrijd in Berlijn.

8 uur geleden
Bondscoach Southgate wil Engelse dromen laten uitkomen in finale

BERLIJN (ANP/DPA) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland hoopt zondag in de finale van het EK voetbal de dromen van zijn ploeg te laten uitkomen. "Ik geloof niet in sprookjes, maar ik geloof wel in dromen", zei de 53-jarige coach een dag voor de eindstrijd tegen Spanje.

9 uur geleden
Middenvelder Land (18) verlengt contract bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft het contract met Tygo Land opengebroken en verlengd. De 18-jarige middenvelder is nu tot de zomer van 2029 aan de landskampioen uit Eindhoven verbonden.

10 uur geleden
Oud-Ajacied Westermann assistent van Flick bij Barcelona

BARCELONA (ANP) - Oud-Ajacied Heiko Westermann wordt een van de assistenten van de nieuwe Barcelona-trainer Hansi Flick. De 40-jarige Duitser gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij de Catalaanse club.

10 uur geleden
Ajax wint met invaller Berghuis oefenwedstrijd tegen Rangers

WEZEP (ANP) - Ajax heeft zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De formatie van de nieuwe trainer Francesco Farioli was in Wezep met 2-1 te sterk voor het Schotse Rangers FC.

12 uur geleden
Franse oud-bondscoach Blanc trainer van Al-Ittihad

DJEDDA (ANP/BELGA) - De Fransman Laurent Blanc wordt de nieuwe trainer van Al-Ittihad in Saudi-Arabiƫ. De voormalige bondscoach van Frankrijk zat zonder club sinds zijn vertrek in september bij Olympique Lyon, waar hij twee jaar geleden Peter Bosz opvolgde als coach.

14 uur geleden
Feyenoord verslaat Racing Genk in oefenduel in De Kuip

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft ook de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Trainer Brian Priske zag zijn elftal in De Kuip de Belgische club Racing Genk met 3-1 verslaan.

15 uur geleden