Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blikken Noordzeewater voor Nieuwjaarsduik binnen 24 uur op

Blikken Noordzeewater voor Nieuwjaarsduik binnen 24 uur op

DEN HAAG (ANP) - Alle 25.000 blikken gevuld met Noordzeewater, die gebruikt kunnen worden als alternatief voor de traditionele Nieuwjaarsduik op 1 januari in Scheveningen, waren binnen 24 uur op. "Het enthousiasme voor de Nieuwjaarsduik uit Blik is overweldigend", zegt Alex Schuttert van Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland vrijdag.

De organisatie maakte dinsdag bekend dat de duik niet doorgaat. Vanwege corona vindt ze het onverantwoord mensen op het strand bij elkaar te laten komen voor een duik in de zee. Via de website nieuwjaarsduik.nl konden mensen wel twee blikken Noordzeewater bestellen om op 1 januari om 12.00 uur coronaproef een eigen 'Nieuwjaarsduik' te nemen op bijvoorbeeld het eigen balkon of in de douche.

"Mensen blijken een grote behoefte te hebben aan een frisse start van 2021 en hebben al veel voorpret met deze toch wel ludieke en unieke 'thuisduik', laat de organisatie vrijdag weten.

Wie ook een ‘thuisduik’ wil nemen, maar nog geen blik Noordzeewater had besteld, kan dit nog steeds doen, aldus de organisatie. Mensen kunnen zelf een blik water vullen, er een mespuntje zout in doen voor het ‘zee-effect’, een feestelijke wikkel downloaden op nieuwjaarsduik.nl, het blik met ‘zeewater’ in de koelkast koud zetten en vervolgens op 1 januari om 12.00 uur het bijvoorbeeld in de tuin over zichzelf heen gieten.

"Met héél Nederland op 1 januari om 12.00 uur met een frisse plons het nieuwe jaar in, dat is het idee. Juist die gezamenlijkheid, dit jaar in eigen kring, zorgt voor extra plezier en is kenmerkend voor de oer-Hollandse Nieuwjaarsduik-traditie", aldus de organisatie.

Meer uit Binnenland

OM eist in hoger beroep 3,5 jaar cel om verdrinkingsdood Orlando

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep voor het gerechtshof in Den Haag 3,5 jaar cel geëist tegen de 33-jarige Roy B. uit het Noord-Brabantse Wernhout. Volgens het OM is B. verantwoordelijk voor de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, door niets te doen terwijl de jongen in ijskoud water terecht was gekomen. Boldewijn verdronk. Pas acht dagen later vonden duikers zijn lichaam.

1 uur geleden
Rover: plaats NS en ProRail onder streng toezicht

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail moeten onder streng toezicht worden geplaatst, totdat de prestaties op het spoor verbeteren. Ook moet de NS structureel 120 miljoen euro per jaar krijgen om te voorkomen dat de trein onbetaalbaar en nog onbetrouwbaarder wordt voor reizigers. Dat stelt reizigersvereniging Rover, voorafgaand aan een hoorzitting dinsdagmiddag in de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Kamer stemt over uitbreiden dan wel pauzeren van wietexperiment

DEN HAAG (ANP) - Het is dinsdag een spannende dag voor gemeenten en coffeeshops waar als experiment legaal geteelde cannabis wordt verkocht. Sinds december gebeurt dit al in Breda en Tilburg, die voorlopers zijn van acht andere gemeenten die binnenkort gaan meedoen. De Tweede Kamer sprak vorige week over een mogelijke uitbreiding naar een elfde deelnemer, Amsterdam-Oost, maar daar lijkt geen meerderheid voor. Pikanter is de motie die de PVV op tafel legde die oproept het hele wietexperiment "on hold" te zetten.

10 uur geleden
SCP: we moeten investeren in vitale senioren

DEN HAAG (ANP) - Nederland vergrijst snel, maar met driekwart van de gepensioneerden gaat het eigenlijk prima: ze zijn vitaal en ondernemend. Houden zo en verder stimuleren, vindt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Het wil dat in deze fitte ouderen speciaal wordt geïnvesteerd. Daar heeft iedereen baat bij.

11 uur geleden
Kwart van alle hoofdmaaltijden vorig jaar vegetarisch

DEN HAAG (ANP) - Van alle hoofdmaaltijden die vorig jaar werden verorberd, was volgens het CBS een kwart vegetarisch. "De meeste Nederlanders kozen een of twee dagen per week voor een vegetarische hoofdmaaltijd", concludeert het statistiekbureau.

13 uur geleden
Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

20 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

20 uur geleden