Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blik beleggers gericht op brexit, corona en OPEC

Blik beleggers gericht op brexit, corona en OPEC

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zullen komende week gericht zijn op het brexitoverleg, waar onderhandelaars uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk proberen tot een handelsovereenkomst te komen. Ook ontwikkelingen rond het coronavirus houdt de markten in hun greep. Zo ontstond er afgelopen week onduidelijkheid over de effectiviteit van het coronavaccin van AstraZeneca. Ook is de blik gericht op de vergadering van oliekartel OPEC.

De onderhandelingen over een handelsverdrag tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk werden dit weekend in Londen hervat. Er is nog maar weinig tijd en onderhandelingen in persoon worden onontbeerlijk geacht om te kunnen slagen. In Londen trof EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier zijn Britse evenknie David Frost en zijn team.

Beleggers zullen ook uitkijken naar de omzetcijfers van winkels, de week na Black Friday. Het uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijn is normaal gesproken een drukke periode voor winkeliers. Maandag na Thanksgiving staat bekend als Cyber Monday, waarbij koopjesjager op internet zoeken naar de beste deals.

Accsys

ABN AMRO geeft aandeelhouders maandag meer duidelijkheid over de nieuwe strategie van de bank. De zogeheten Investor Update van 30 november wordt online gehouden. Volgens ABN AMRO zal in de presentatie aan beleggers onder meer worden ingegaan op de efficiƫntie van de bedrijfsprocessen en de financiƫle doelstellingen en kapitaalpositie van de bank.

Accsys presenteert maandag halfjaarcijfers. In een handelsupdate van half september meldde het houtbedrijf dat de verkopen stevig waren hersteld, na een sterke terugval in de vraag april als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Accsys verwachtte toen dat het herstel zich zou doorzetten als de coronapandemie het productieproces niet zou verstoren.

Inflatiecijfers

Op macro-economisch gebied staan er gegevens op de rol van marktonderzoeker Markit over de inkoopmanagersindex van de industrie en diensten in onder meer Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast worden de laatste inflatiecijfers bekendgemaakt van de eurozone. Duitsland en de Verenigde Staten komen met nieuwe cijfers over de werkgelegenheid.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot de sessie vrijdag 0,7 procent hoger op 611,67 punten. De MidKap won 1,1 procent tot 914,57 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs lieten plussen tot 0,6 procent noteren, Londen bleef wat achter met een winst van 0,1 procent.

In New York waren vrijdag kleine plussen te zien. De handelsweek op Wall Street was korter dan normaal. Donderdag vierden Amerikanen Thanksgiving en bleven de Amerikaanse beurzen dicht. De dag erna zijn de beurzen in New York maar een deel van de dag open geweest.

Meer uit Financieel

Afzetprijzen industrie zetten daling voort

DEN HAAG (ANP) - De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen waren in oktober gemiddeld 5,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is de zevende maand op rij dat de afzetprijzen dalen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder bedroeg de prijsdaling 3,1 procent.

7 minuten geleden
Musk haalt uit naar gestopte adverteerders op X

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk heeft de confrontatie gezocht met de bedrijven die gestopt zijn met adverteren op zijn socialemediaplatform X. "Go, fuck yourself", zei hij op een conferentie in New York tegen de adverteerders.

9 minuten geleden
Hogere omzet winkeliers ondanks vlakke verkopen

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in oktober bijna 5 procent meer omgezet, ondanks dat ze vrijwel evenveel goederen verkochten. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

10 minuten geleden
ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman en opvolger van Peter Wennink als bestuursvoorzitter. De benoeming van Fouquet zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders van ASML bij de jaarvergadering op 24 april.

30 minuten geleden
Prijzen stijgen weer in november, na korte periode van deflatie

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in november 1,6 procent duurder geworden in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij een eerste raming. De prijsstijgingen keerden daarmee weer terug na een negatieve inflatie, ook wel deflatie genoemd, in oktober. In die maand daalde het gemiddelde prijsniveau met 0,4 procent. Dat kwam vooral doordat de energieprijzen in oktober flink lager waren dan de hoge niveaus van vorig jaar.

1 uur geleden
Onderzoek: veel meer plastic uit afval nodig voor verduurzaming

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft veel meer plastic uit afval nodig om de grote duurzaamheidsambities op het gebied van recycling waar te kunnen maken. Dat stellen onderzoekers van advies- en accountantsconcern KPMG in een nieuw rapport dat is gemaakt in opdracht van organisaties uit de recyclingwereld en de Nederlandse chemische industrie. Plastic afval moet in hun ogen beter worden gesorteerd en er zou ook meer plastic uit het buitenland moeten kunnen komen.

1 uur geleden
Aantal mensen in de bijstand daalt niet langer

DEN HAAG (ANP) - De daling van het aantal mensen met een bijstandsuitkering is na ruim twee jaar voorbij. Eind september waren er voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2021 meer mensen met een uitkering dan een jaar eerder, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

7 uur geleden