Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Black Friday zorgt mogelijk voor extra drukte in de winkelstraten

Black Friday zorgt mogelijk voor extra drukte in de winkelstraten

DEN HAAG (ANP) - Black Friday zorgt vrijdag mogelijk voor extra drukte in de Nederlandse winkelstraten, iets wat vanwege de vele coronabesmettingen van de laatste tijd gevoelig ligt. Koopjesjagers verspreid over het land kunnen op deze dag bij tal van winkels terecht voor lucratieve aanbiedingen. Wel is de situatie dit keer anders dan eerdere jaren.

Winkelbrancheorganisaties als RND en INretail hebben bijvoorbeeld opgeroepen om promoties zo veel mogelijk te spreiden over meerdere dagen. Ook is consumenten aangeraden om vooral op rustige momenten te shoppen. Een woordvoerder van INretail durft geen voorspellingen te doen, maar denkt dat de drukte door die oproep best weleens mee zou kunnen vallen. Het is voor de branche belangrijk een verantwoordelijke boodschap uit te dragen, om extra beperkende coronamaatregelen voor winkeliers zo veel mogelijk te voorkomen.

Waar Black Friday enkele jaren geleden succesvol overwaaide uit de Verenigde Staten, is er nu ook een tegenbeweging die aan populariteit wint. Zo begon het goede doel Trees for All enkele jaren geleden met Green Friday, waar verschillende winkelketens zich achter hebben geschaard. Een winkel als Dille & Kamille heeft vrijdag geen speciale aanbiedingen en roept mensen op de natuur in te gaan. Intratuin vergroent 1 vierkante meter voor iedere boom die klanten deze dag kopen.

Pakketbezorgers krijgen het waarschijnlijk wel erg druk. PostNL verwacht deze dag en ook rond zogeheten Cyber Monday piekdrukte. Veel webwinkels stunten al de hele week met kortingen. Bol.com, de grootste webshop van Nederland, denkt dat zijn verkopen rond de actie zelfs nog iets hoger zullen uitkomen dan vorig jaar. Maar precieze aantallen worden niet genoemd. Het bedrijf doet er zijn uiterste best voor om alle bestellingen van klanten op tijd, dus voor de feestdagen, afgeleverd te hebben.

Wie op zoek is naar Black Friday-koopjes moet wel goed opletten niet in 'nepaanbiedingen' te trappen. Daarvoor waarschuwde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder deze week. Onderzoek van de toezichthouder wees uit dat webshops nog regelmatig met aanbiedingen stunten die mooier lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Consumenten werd ook aangeraden zich altijd af te vragen of ze een product wel voor de aangeboden prijs willen hebben.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 4 dagen geleden
@volijke: Het is ook niet meer serieus te nemen dat ze minder besmettingen willen. Dat willen ze ook gewoon niet. En vanuit dat gezichtspunt bezien maken al die "domme" beslissingen ineens heel veel duidelijk. Kijk maar eens terug in de tijd vanuit dat idee. Dan gaat u iets zien dat u absoluut niet wil zien.
volijke 4 dagen geleden
Het is hier in Nederland dweilen met de kraan open. Net als vorig jaar wordt er straks weer geroepen, dat het beter niet door had kunnen gaan i.v.m de besmettingen. Dit kun je toch niet meer serieus nemen!!!
Geel Hesje 4 dagen geleden
Als je nog meer besmettingen tegen wil gaan had dat Black Friday gewoon verboden moeten worden natuurlijk. Maar dat hebben ze niet verboden. Aan u de vraag waarom niet.

Meer uit Binnenland

Amsterdams eredoctoraat voor WTO-topvrouw Ngozi Okonjo-Iweala

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent de Nigeriaans-Amerikaanse econome Ngozi Okonjo-Iweala een eredoctoraat toe voor haar werk als directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Ze krijgt het ook voor "haar buitengewone bijdragen aan de strijd voor wereldwijde gelijkheid, eerlijke handel en ecologisch duurzame ontwikkeling".

22 minuten geleden
Zuyderland zet in noodsituaties ook besmette medewerkers in

HEERLEN (ANP) - Het Limburgse medisch centrum Zuyderland gaat in noodsituaties ook met corona besmette medewerkers inzetten op de afdelingen intensive care van zijn ziekenhuizen in Heerlen en Maastricht. Daarover heeft het ziekenhuis overeenstemming bereikt met de ondernemingsraad, zei een woordvoerder van Zuyderland dinsdag.

34 minuten geleden
Vijftien nieuwe priklocaties erbij in de komende weken

UTRECHT (ANP) - Op verschillende plekken in het land worden in de komende weken nieuwe vaccinatielocaties geopend. Het aantal prikplekken stijgt van 70 nu naar 85 begin januari, laat de overkoepelende gezondheidsdienst GGD GHOR Nederland weten.

45 minuten geleden
Ouderen krijgen phishingmails van oplichters over boosterprik

UTRECHT (ANP) - Ouderen in Nederland ontvangen de laatste paar dagen mails van oplichters, die proberen hun bankgegevens in handen te krijgen. In de mail staat dat ouderen verplicht zijn om een boosterprik te halen, en dat ze een afspraak kunnen maken door op een link in de mail te klikken en in te loggen bij hun bank. Die banksite is nagemaakt. Het is niet bekend hoeveel mensen in de oplichtingspoging zijn getrapt.

1 uur geleden
Aanmeldcentrum in Ter Apel nog steeds te vol

DEN HAAG (ANP) - De centrale opvanglocatie voor asielzoekers in Ter Apel is nog steeds te vol. De situatie is niet meer zo nijpend als vorige week, toen er geen plek was voor honderden mensen. Maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft dagelijks nog steeds zo'n honderd plekken te weinig, aldus een woordvoerster dinsdag. Het COA is nog steeds dringend op zoek naar meer opvangplekken.

2 uur geleden
Omikron-variant was al een week eerder in Nederland, ontdekt RIVM

BILTHOVEN (ANP) - De Omikron-variant van het coronavirus was al een week eerder in Nederland dan tot nog toe bekend was. In testmonsters die op 19 en 23 november bij de GGD zijn afgenomen heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de variant, die als zorgwekkend wordt beschouwd, aangetroffen.

2 uur geleden
Groep geïsoleerde reizigers uit Zuid-Afrika wil excuses en uitleg

SCHIPHOL (ANP) - Een groep passagiers die vrijdag op Schiphol landde vanuit Zuid-Afrika en daar in isolatie werd geplaatst, wil dat de luchthaven, KLM en de GGD Kennemerland excuses aanbieden en bovenal "een goed antwoord geven op de vraag waarom ze zo slecht georganiseerd zijn". Dat bevestigt Oscar van Overdam, die namens twaalf reizigers alle drie de instanties een brief schreef, na berichtgeving van NH Nieuws.

2 uur geleden