Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bitcoin schiet weer boven de 40.000 dollar

Bitcoin schiet weer boven de 40.000 dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van cryptomunt bitcoin schoot woensdagavond weer flink omhoog, waarbij de munt kortstondig tot boven de 40.000 dollar steeg. De waardestijging met bijna een derde in korte tijd volgde op een duikvlucht van meer dan 30 procent eerder op de dag.

De munt steeg weer in waarde na opmerkingen van uitgesproken voorstanders van digitale valuta. Het tumult ontlokte een tweet van Tesla-topman Elon Musk, die impliceerde dat Tesla niet tot de verkopers van bitcoin behoorde. Justin Sun, een techondernemer die cryptoplatform Tron oprichtte, tweette dat hij 152 miljoen dollar in bitcoin kocht voor ongeveer 37.000 dollar per munt.

De extreme prijsschommelingen van crypto's, die daarom bekend staan, veroorzaakten woensdag ook reuring op de aandelenbeurzen. Vooral cryptobedrijven en techfondsen gingen bij opening in het kielzog van bitcoin en andere crypto's mee omlaag op Wall Street. De graadmeters in New York maakten gedurende de sessie een deel van de eerdere verliezen goed.

Elon Musk

De waarde van bitcoin en andere cryptomunten zoals ethereum gingen eerder op de dag hard omlaag, nadat de Chinese centrale bank herhaalde dat cryptomunten niet kunnen worden gebruikt om mee te betalen. De Chinese overheid heeft financiële bedrijven en betalingsondernemingen al verboden diensten te verlenen gerelateerd aan transacties met digitale valuta's. Ook waarschuwde de Chinese centrale bank weer voor speculatieve handel in cryptomunten.

Vorige week daalde de koers van de bitcoin ook al flink nadat Elon Musk bekendmaakte dat zijn onderneming Tesla uit milieu-overwegingen stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin. In februari kondigde Tesla nog aan dat het mogelijk zou worden om met bitcoins te betalen bij het Amerikaanse autobedrijf. Er werd toen ook aangekondigd dat Tesla een investering van 1,5 miljard dollar had gedaan in bitcoins.

Meer uit Financieel

EU wil onderzoek naar aanschaf medische apparatuur China

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie staat op het punt een onderzoek te beginnen naar de Chinese aanschaf van medische apparatuur uit eigen land. Dat melden ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Volgens de EU trekt China zijn eigen fabrikanten van medische apparatuur voor en wordt de toegang bij aanbestedingen van Chinese ziekenhuizen beperkt voor Europese fabrikanten als Philips en Siemens.

12 minuten geleden
Onderzoek: dividend Duitse DAX-bedrijven naar record

FRANKFURT (ANP/DPA) - De veertig grootste bedrijven van Duitsland, genoteerd in de DAX-index op de aandelenbeurs in Frankfurt, keren dit jaar voor een recordbedrag aan dividend aan de aandeelhouders uit. Dat meldt onderzoeks- en accountantskantoor EY. In totaal gaat het om een bedrag van 53,8 miljard euro. Dat is het hoogste niveau sinds EY in 2012 begon met de metingen en 2,4 procent meer dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Recordstijging aluminiumprijs na nieuwe sancties tegen Rusland

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van aluminium liet maandag een recordstijging zien. De opmars volgde op nieuwe sancties van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag daardoor niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

2 uur geleden
Douglas-eigenaar CVC gaat naar aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, gaat naar de aandelenbeurs in Amsterdam. Het Europese beleggingsbedrijf heeft hierover een intentieverklaring naar buiten gebracht. De beursgang vindt naar verwachting in de komende weken plaats, afhankelijk van marktomstandigheden, aldus CVC.

2 uur geleden
Gasunie sluit voor miljarden aan deals, onder meer met Heijmans

GRONINGEN (ANP) - Gasunie tekent voor miljarden aan langjarige contracten met aannemers voor onderhoudswerk aan bestaande gasleidingen en de aanleg van nieuwe leidingen voor bijvoorbeeld waterstof, groen gas en CO2. Onder meer het beursgenoteerde bouwconcern Heijmans gaat aan de slag voor de gasnetbeheerder, evenals A. Hak Leidingbouw en Visser & Smit Hanab.

2 uur geleden
Beleggers op Damrak blijven kalm na Iraanse aanval op Israël

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs werd maandag kalm gereageerd op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

2 uur geleden
Beleggers hopen op uitblijven escalatie conflict Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een licht lager begin van de nieuwe beursweek. Beleggers reageren vooral op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

3 uur geleden