Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bitcoin kruipt richting hoogste niveau van dit jaar

Bitcoin kruipt richting hoogste niveau van dit jaar

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is flink gestegen en kruipt nog verder omhoog. De belangrijkste digitale munt was maandagochtend rond 07.30 uur Nederlandse tijd meer dan 47.000 dollar (bijna 43.000 euro) waard. Daarmee is een bitcoin bijna even waardevol als aan het begin van het jaar. Het is niet duidelijk wat de directe aanleiding is voor de forse stijging.

De bitcoin won de afgelopen 24 uur zo'n 6 procent aan waarde volgens CoinMarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt. De afgelopen zeven dagen steeg de waarde met 15,5 procent. Ether steeg de afgelopen week met bijna 17 procent in waarde.

De waarde van de meeste cryptomunten zakte na de Russische inval in Oekraïne nog fors maar herstelde net als de meeste aandelenbeurzen snel. Dit gebeurde ondanks zorgen dat digitale valuta zouden worden gebruikt door Russen om sancties te omzeilen.

Meer uit Financieel

Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly overleden

DUBLIN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De spraakmakende Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden.

2 uur geleden
Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

19 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

20 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

21 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

23 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden