Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bitcoin krijgt opnieuw rake klappen

Bitcoin krijgt opnieuw rake klappen

NEW YORK (ANP/RTR) - De bitcoin heeft zondag opnieuw rake klappen gekregen. De cryptomunt dook 10 procent omlaag tot minder dan 33.750 dollar. Daarmee is de munt bijna gehalveerd in waarde sinds het recordniveau van 64.895 dollar half april.

Zaterdag werd de bitcoin, de grootste en meest bekende cryptomunt, ook al zo'n 10 procent minder waard. De munt ging de afgelopen weken hard onderuit, vooral door een aantal tweets van miljardair Elon Musk. Hij kondigde aan dat zijn onderneming Tesla uit milieu-overwegingen stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin.

Daarnaast herhaalde de Chinese centrale bank vorige week dat cryptomunten niet kunnen worden gebruikt om mee te betalen. Ook waarschuwde de Chinezen weer voor speculatieve handel in cryptomunten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Prosus en Just Eat Takeaway aan kop in hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Techinvesteerder Prosus ging woensdag samen met maaltijdbezorger Just Eat Takeaway aan kop in een hoger gesloten AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam. De stemming op de Europese beurzen was positief in afwachting van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank die later op de dag naar buiten komen. Mogelijk wordt uit die notulen meer duidelijk over toekomstige rentestappen van de Federal Reserve.

9 minuten geleden
Oekraïne: Westen moet alle handel met Rusland stopzetten

DAVOS (ANP/AFP/DPA) - De westerse landen moeten alle handel met Rusland stopzetten vanwege de invasie van Oekraïne, want het geld dat Rusland met handel verdient wordt gestoken in de Russische oorlogsmachine. Dat zei de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos.

42 minuten geleden
ECB-president: Europa moet meer spierballen tonen in wereld

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Europa moet meer zijn "spierballen laten zien" op het wereldtoneel. Dat heeft president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Volgens haar realiseert Europa zich onvoldoende hoe krachtig het kan zijn.

1 uur geleden
Warenhuisketen Nordstrom stijgt op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Nordstrom behoorde woensdag met een winst van 3,3 procent tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De keten van luxe warenhuizen boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

2 uur geleden
Commissie wil extra energiehoofdstuk in herstelplannen EU-landen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil dat de EU-lidstaten hun coronaherstelplannen aanpassen om zo snel mogelijk los te komen van Russische energie en de vergroening in de Europese Unie te versnellen, zeggen ingewijden in Brussel. Ze moeten een energiehoofdstuk toevoegen over hoe en hoeveel ze willen investeren in bijvoorbeeld energiebesparing, de productie van schone energie en het diversifiëren van energieleveranciers. Daarvoor is extra geld uit Brussel beschikbaar.

3 uur geleden
Woningcorporatie Vestia splitst zich op, naam verdwijnt

AMSTERDAM (ANP) - Woningcorporatie Vestia splitst op in drie nieuwe woningcorporaties. Dat zijn Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag en Stedelink in Delft-Zoetermeer. De naam Vestia verdwijnt met ingang van volgend jaar.

4 uur geleden
Ook bij aandeelhoudersvergadering TotalEnergies klimaatprotest

PARIJS (ANP/RTR) - Ook rondom de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van olie- en gasbedrijf TotalEnergies voeren klimaatactivisten actie. Voor het gebouw in Parijs waar de bijeenkomst is, zijn enkele honderden activisten van milieubeweging Greenpeace en andere groeperingen die het Franse concern vragen te stoppen met nieuwe fossiele projecten en te vertrekken uit Rusland. Een deel heeft zich aan elkaar vastgeketend.

5 uur geleden