Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bitcoin kent goede jaarstart

Bitcoin kent goede jaarstart

LONDEN (ANP/RTR) - De koers van de bitcoin kende een goede jaarstart. Sinds begin deze maand is de cryptomunt al bijna 22 procent in waarde gestegen. Het gaat om de grootste stijging in de eerste twee weken van een jaar sinds 2012.

Woensdagavond werd de bitcoin verhandeld voor meer dan 8700 dollar, blijkt uit gegevens van Coinmarketcap dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt. Rond de jaarwisseling was de munt nog minder dan 7200 dollar waard. In het kielzog gingen ook andere crypto's als ether en litecoin in waarde omhoog.

De opleving hangt samen met de komst van nieuwe opties die zijn gekoppeld aan de digitale valuta. Wat ook meespeelt is dat de koers van de bitcoin in de tweede helft van vorig jaar nog flink omlaag ging. Toen sloeg aanvankelijk optimisme over de verwachte komst van de nieuwe cryptomunt Libra van Facebook om in een brede scepsis naar aanleiding van de houding van toezichthouders. Die maken zich zorgen om zaken als privacy, de invloed die cryptomunten zouden hebben op monetair beleid en veranderingen in het financiële landschap.

Meer uit Financieel

Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP) - Egypte heeft drie sleepboten ingezet om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Die tanker stremt het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa.

8 minuten geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

25 minuten geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

1 uur geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

1 uur geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

2 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

21 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden