Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bitcoin gedaald naar laagste niveau in twee weken

Bitcoin gedaald naar laagste niveau in twee weken

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van de cryptomunt bitcoin is vrijdag naar het laagste niveau in twee weken gedaald. Dat lijkt het gevolg van problemen bij de Amerikaanse bank Silvergate Capital, die ontstonden na de ineenstorting van cryptobeurs FTX. Die leidde tot een kapitaaluitstroom van miljarden dollars bij de cryptobank.

Bitcoin, de grootste en meest bekende cryptomunt, daalde 6 procent in waarde tot 22.330 dollar (omgerekend iets meer dan 21.000 euro). Ook kleinere tokens leverden aan waarde in, waaronder ether, avalanche en dogecoin.

Verschillende cryptobedrijven hebben al hun handen van Silvergate afgetrokken. Onder meer Coinbase, Galaxy Digital, Gemini en Paxos Trust gaven aan geen nieuwe betalingen aan of van Silvergate meer te accepteren. Dat cordon sanitaire kan ervoor zorgen dat de problemen bij Silvergate nog groter worden.

De prijs van een bitcoin steeg medio februari nog tot boven de 25.000 dollar, destijds het hoogste niveau in acht maanden. Sinds begin dit jaar is de waarde flink gestegen. Toch zit die nog altijd ver onder het recordniveau van 68.992 dollar van november 2021.

Meer uit Financieel

G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

1 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

2 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

3 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

15 uur geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

15 uur geleden
Google gaat AI-zoekresultaten aanpakken na diverse blunders

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google gaat "snel actie ondernemen" om zoekresultaten die tot stand komen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) te verbeteren. Dat heeft het bedrijf vrijdag aangekondigd. Gebruikers die van de nieuwe zoekmogelijkheden gebruikmaakten, kregen bijvoorbeeld terug dat Barack Obama de eerste moslimpresident van de Verenigde Staten was.

17 uur geleden
Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval

AMSTERDAM (ANP) - De gegevens van een aantal klanten van ABN AMRO zijn mogelijk buitgemaakt bij een cyberaanval op een leverancier van de bank. ABN AMRO benadrukt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn "dat onbevoegden daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van de gegevens van klanten". Ook zijn de systemen van de bank niet getroffen.

19 uur geleden