Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Birkenstock verwacht hogere omzet in eerste jaar na beursgang

Birkenstock verwacht hogere omzet in eerste jaar na beursgang

NEUSTADT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Birkenstock verwacht dat de inkomsten van het sandalenmerk flink gaan stijgen dit jaar, geholpen door de vraag naar duurdere modellen en dichte schoenen. Het Duitse bedrijf verwacht dat de omzet in het beste geval met 18 procent stijgt tot bijna 1,8 miljard euro, maakte Birkenstock donderdag bekend in het eerste kwartaalcijferbericht sinds de beursgang in oktober.

Topman Oliver Reichert verwacht dat Birkenstock nog fors kan groeien, zei hij bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Het merk wil uitbreiden in landen als China en India en meer soorten schoenen uitbrengen. De topman zegt zich niet te laten afschrikken door de "brede macro-economische achtergrond", zoals de inflatie.

Afgelopen zomer had de sandaal een gastrol in de populaire film Barbie. Hoofdrolspeelster Margot Robbie droeg een paar roze Birkenstocks, wat een grote hype rond het schoeisel aanwakkerde.

Teleurstellend debuut

Niet veel later maakte het bedrijf bekend naar de beurs in New York te gaan, waar het in oktober een teleurstellend debuut beleefde. De koers daalde de eerste dag bijna 13 procent. Eigenaar L Catterton, een Amerikaanse investeringsmaatschappij had gehoopt op meer, mede dankzij de Barbie-hype. Pas eind november bereikte het aandeel voor het eerst de introductieprijs van 46 dollar. Inmiddels hebben beleggers meer vertrouwen in het aandeel.

De geschiedenis van het merk gaat terug tot 1774, toen Johann Adam Birkenstock als schoenmaker werkte in de Duitse regio Hessen. De bekende Birkenstock-sandalen worden sinds de jaren zestig gemaakt, maar het bedrijf maakt ook producten als riemen en tassen. Die liggen wereldwijd in tientallen landen in de schappen.

Tot 2021 was het bedrijf in handen van de oprichtersfamilie. Toen kocht L Catterton, dat deels in handen is van luxeconcern LVMH, een meerderheidsbelang. Die overname maakte de weg vrij voor de beursgang van het merk.

Meer uit Financieel

Campari neemt Frans cognacmerk Courvoisier over

SESTO SAN GIOVANNI (ANP/BELGA) - Het Italiaanse sterkedrankenconcern Campari heeft het Franse cognacmerk Courvoisier overgenomen. Het is de grootste overname in de geschiedenis van Campari, ook bekend van drankmerken als Aperol en Grand Marnier. Het bedrijf legde zo'n 1,1 miljard euro voor het merk neer.

24 minuten geleden
Onderzoek: hogere durfinvesteringen in Europa, wel minder deals

AMSTELVEEN (ANP) - In Europa is het totale bedrag aan durfinvesteringen in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen, ondanks een daling van het aantal deals in de regio en wereldwijd. Dat meldt het advies- en accountantsconcern KPMG in zijn kwartaalonderzoek naar de investeringen van durfinvesteerders. Die investeerders nemen vaak grotere risico's door geld te steken in bijvoorbeeld startende ondernemingen.

26 minuten geleden
Experts betwijfelen slaapapneu-schikking Philips op lange termijn

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Ook na Philips' schikking van 1,1 miljard dollar in de Verenigde Staten zijn er nog open eindjes in de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Experts vragen zich af of de schikking, die moet voorzien in het afhandelen van gezondheidsclaims die al zijn binnengekomen, ook betrekking heeft op toekomstige claims voor lichamelijke aandoeningen die later ontstaan. Kankersoorten die volgens onderzoekers kunnen ontstaan door afbrokkelend schuim van de machines, kunnen zich pas over jaren aandienen.

40 minuten geleden
PostNL: onze onderaannemers runnen hun bedrijf wel zelfstandig

ANTWERPEN (ANP) - PostNL benadrukt dat de onderaannemers met wie het bedrijf samenwerkt zelfstandig hun onderneming runnen en medewerkers aansturen. Daarmee reageert het postbedrijf op de aanklacht tegen de Belgische tak van PostNL. Volgens het Belgische Openbaar Ministerie zou PostNL te veel gezag hebben over medewerkers in dienst van onderaannemers.

45 minuten geleden
50.000 euro boete voor maken illegaal middel tegen tomatenvirus

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie legt twee bedrijven in Zuid-Holland elk een geldboete op van 50.000 euro voor het maken en gebruiken van een niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddel. Dit middel was bedoeld tegen het zeer besmettelijke Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV).

1 uur geleden
Justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL België

ANTWERPEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie in België heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Volgens de aanklager hebben twee onderdelen van het postbedrijf, PostNL Cargo en PostNL Pakketten, enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden ingezet. Zo werd een beroep gedaan op werknemers van een ander bedrijf, maar was het PostNL die het meeste gezag over hen had.

1 uur geleden
Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om 'groenwassen'

BRUSSEL (ANP/RTR) - Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor 'groenwassen'. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep RTBF. Europese toezichthouders als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vinden dat de maatschappijen zich te groen voordoen en eisen dat ze deze claims binnen dertig dagen aanpassen.

2 uur geleden