Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BioNTech verhoogt omzetverwachting door coronavaccin

BioNTech verhoogt omzetverwachting door coronavaccin

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse biotechbedrijf BioNTech denkt dit jaar fors meer geld te verdienen aan het zelfontwikkelde coronavaccin dan het eerder voorzag. Daarvan zijn inmiddels 450 miljoen doses geleverd en volgens de onderneming zijn er geen aanwijzingen dat het aangepast moet worden om ook te beschermen tegen nieuwe virusvarianten. Voor heel 2021 heeft BioNTech samen met partner Pfizer wereldwijd bestellingen voor 1,8 miljard doses van het vaccin binnen en de bestellingen voor de twee jaar erna lopen ook binnen.

Het eerste product ooit dat BioNTech op de markt bracht, brengt dit jaar naar verwachting 12,4 miljard euro aan omzet op. Eerder rekende het bedrijf nog op 9,8 miljard euro aan inkomsten dankzij het vaccin.

De laatste tijd stak BioNTech samen met Pfizer, waar het in grote delen van de wereld mee samenwerkt, veel geld in de uitbreiding van de productiecapaciteit. Inmiddels kunnen er dit jaar net geen 3 miljard vaccins gemaakt worden. Afgelopen weekeinde kondigden de Duitsers bovendien aan met het Chinese Shanghai Fosun Pharmaceutical Group in China tot 1 miljard doses per jaar te gaan maken. Tot nu toe was Fosun alleen distributiepartner van BioNTech.

In het eerste kwartaal bedroeg de omzet van BioNTech ruim 2 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 27,7 miljoen euro. Onder de streep hielden de Duitsers 1,1 miljard euro over. Vorig jaar was er in de eerste drie maanden nog een verlies van 53,4 miljoen euro.

Meer uit Financieel

VDL gaat in Breda fietsframes produceren

EINDHOVEN (ANP) - Industrieconcern VDL gaat zich vanaf later dit jaar bezighouden met het produceren van fietsframes. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf zegt als alternatief te willen gaan optreden voor de producten die nu nog vooral uit Azië komen. Er moeten per jaar 70.000 aluminium frames van de band in de fabriek in Breda gaan rollen.

8 minuten geleden
Expert: benzineprijs stijgt pas over paar weken door accijns

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten hoeven zich de komende weken geen zorgen te maken over grote prijsstijgingen aan de pomp. Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers verwacht niet dat de productiebeperking door oliekartel OPEC+ gaat zorgen voor veel duurdere olie. Een veel grotere invloed gaat het verhogen van de accijnzen per 1 juli hebben, waardoor de benzineprijs met ongeveer 14 cent omhoogschiet.

56 minuten geleden
Krant: grote banken VS moeten hogere buffers gaan aanhouden

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse banken zullen waarschijnlijk hun buffers om tegenslagen op te vangen moeten verhogen. Dat meldt zakenkrant The Wall Street op basis van anonieme bronnen. Na het omvallen van een aantal kleinere regionale banken eerder dit jaar zullen de kapitaaleisen van de grootbanken met gemiddeld 20 procent worden opgevoerd door de aankomende strengere regelgeving, aldus de bronnen.

1 uur geleden
Boete van 400.000 euro voor gokbedrijf Bingoal

DEN HAAG (ANP) - Aanbieder van sportweddenschappen Bingoal heeft een boete van 400.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa). Volgens de toezichthouder heeft de onderneming, ook bekend als de naamgever van het Bingoal-stadion van voetbalclub ADO Den Haag, zich in reclame-uitingen gericht op jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, en dat is verboden.

1 uur geleden
Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiële Europese regels pas na de zomer ingaan.

1 uur geleden
Kleine winst voor AEX, Viaplay keldert na waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van vrijdag. Nu het gevaar voor wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken, wordt op de beursvloeren vooral uitgekeken naar de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken later deze maand.

2 uur geleden
Voor het eerst meer energie uit zonnepanelen dan uit biomassa

DEN HAAG (ANP) - In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

2 uur geleden