Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Binnenlandse toerist bezorgde Nederlandse campings drukke zomer

Binnenlandse toerist bezorgde Nederlandse campings drukke zomer

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse campings en bungalowparken hebben in de zomermaanden goede zaken gedaan. Doordat veel mensen een vakantie in het buitenland door corona te risicovol vonden, profiteerden ze in het derde kwartaal van een toename van het aantal binnenlandse gasten. In juli en augustus steeg het aantal overnachtingen zelfs tot een recordhoogte van 35,5 miljoen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Door de coronapandemie was het deze zomer niet mogelijk om naar een aantal landen te reizen en ook de situatie in Europese landen die je nog wel mocht bezoeken bleef onzeker. Die twijfels zijn terug te zien in de aantallen binnenlandse toeristen in Nederland. In de maanden juli, augustus en september gingen ongeveer 5,9 miljoen Nederlanders in eigen land op vakantie, 24 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het aantal Nederlanders dat naar het buitenland op vakantie ging, daalde juist met 57 procent tot 3,5 miljoen.

De Nederlandse toeristen in eigen land hielden volgens het CBS ook langer vakantie, waardoor het aantal overnachtingen nog sterker steeg. Bij campings ging het in het derde kwartaal om een toename van 27 procent in het aantal overnachtingen ten opzichte van een jaar eerder. In parken met vakantiehuisjes steeg het aantal met 7 procent. Hoteliers deelden niet mee in de populariteit van binnenlandse vakanties. Het aantal overnachtingen in hotels daalde met een kwart, doordat er veel minder buitenlandse toeristen een kamer boekten.

Ondanks de goede zomermaanden zal 2020 door de coronacrisis een zwaar jaar zijn voor vakantieparken en andere toerismebedrijven. Zo daalde het aantal overnachtingen in logiesaccomodaties in april, de eerste volle maand waarin lockdownmaatregelen waren, met 93 procent.

Daarnaast geven de aantallen overnachtingen geen goed beeld van de bestedingen in de toeristische sector, benadrukt het CBS. Die liggen voor de zomermaanden waarschijnlijk lager, doordat buitenlandse toeristen massaal wegbleven. Het is juist die groep reizigers die veel uitgeeft op vakantie in Nederland.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

57 minuten geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

3 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

4 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

4 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

7 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

22 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 dag geleden