Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Binnenkort 1250 Oekraïners per dag naar gastgezin Takecarebnb

Binnenkort 1250 Oekraïners per dag naar gastgezin Takecarebnb

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 1250 Oekraïense vluchtelingen per dag kunnen naar verwachting met ingang van medio volgende week worden geplaatst in Nederlandse gastgezinnen. Dat zegt directeur Robert Zaal van Takecarebnb, de organisatie die in samenwerking met onder meer het Rode Kruis de langdurige opvang van vluchtelingen in gastgezinnen regelt.

Vanaf eind deze week zijn de eerste Nederlandse gastgezinnen klaar om Oekraïense vluchtelingen op te vangen, aldus Zaal. Dat gaat in samenspraak met gemeenten. Het plaatsen zal langzaam beginnen, legt Zaal uit, "omdat we eerst even moeten kijken of alles goed werkt. Er zullen altijd zaken zijn waarvan blijkt dat die handiger kunnen".

Als de koppeling tussen vluchtelingen die vanuit de gemeenten worden doorgestuurd en de gastgezinnen goed gaat, staan naar verwachting in de dagen daarna dagelijks zo'n vijfhonderd gezinnen klaar om iemand in huis te nemen. Een gastgezin kan gemiddeld 2,5 vluchteling tijdelijk opvangen, aldus Zaal.

Meer uit Binnenland

Excuses Queer Amsterdam na post over weren Israëlische vlag

AMSTERDAM (ANP) - De organisatie achter de Pride Walk, Queer Amsterdam, heeft zaterdag haar excuses aangeboden na een bericht donderdag dat tot enige ophef heeft geleid. Daarin stond dat bij die Pride Walk Israëlische vlaggen niet zijn toegestaan. Burgemeester Femke Halsema liet daarop weten dat er geen sprake is van een verbod op die vlag. Dat eerste bericht "heeft voor begrijpelijke opschudding gezorgd", stelt Queer Amsterdam nu.

25 minuten geleden
Koepel basisscholen: aantal openstaande vacatures is een drama

UTRECHT (ANP) - Basisscholen hebben grote moeite om genoeg leerkrachten te vinden voor het volgende schooljaar. Dat bevestigt hun sectorvereniging, de PO-Raad. "Het aantal openstaande vacatures is een drama, het blijft een gatenkaas. En het wordt de komende jaren nog erger", zegt een woordvoerder.

49 minuten geleden
Duizenden vacatures voor komend schooljaar nog niet opgevuld

DEN HAAG (ANP) - Voor de meeste kinderen en docenten in Nederland zit het schooljaar er inmiddels op. Over anderhalve maand begint het nieuwe schooljaar voor hen, maar veel scholen hebben hun formatie nog niet rond. Ruim een op de drie middelbare scholen en bijna een op de tien basisscholen hebben nog vacatures openstaan voor het komende schooljaar, blijkt uit gegevens van de vacaturewebsite Meesterbaan die ANP analyseerde.

1 uur geleden
Met Pierre Bokma is Zomergastenlijstje van de VPRO compleet

HILVERSUM (ANP) - Met de bekendmaking van de zesde Zomergast, acteur Pierre Bokma, is het lijstje van gasten van het VPRO-interviewprogramma voor komende zomer bekend. Ook Kamerlid Eric van der Burg, fotograaf Sakir Khader, advocaat Liesbeth Zegveld, schrijver Sana Valiulina, en sinoloog en Chinacorrespondent Garrie van Pinxteren schuiven aan.

2 uur geleden
Derde explosie in week tijd in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - In Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest bij een "Arabische" eetgelegenheid aan de Oude Engelenseweg, meldt de politie. Door de harde knal rond 04.45 uur sneuvelden meerdere ramen.

2 uur geleden
Treinverkeer rond Amersfoort vanaf zaterdag twee weken plat

AMERSFOORT (ANP) - Het treinverkeer rond Amersfoort ligt vanaf zaterdag ruim twee weken volledig stil. Spoorbeheerder ProRail vervangt 5 kilometer spoor en vernieuwt wissels, kabels en leidingen. NS en de regionale vervoerder Keolis zetten bussen in.

5 uur geleden
Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

15 uur geleden