Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BinckBank Tour gaat door, maar alleen in België

BinckBank Tour gaat door, maar alleen in België

VLISSINGEN (ANP) - De etappekoers BinckBank Tour gaat door, maar niet op Nederlands grondgebied. Dat meldt de organisatie nadat de de burgemeesters van de drie Nederlandse gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen een streep hadden gezet door de wielerwedstrijd in Nederland. Dat betekent dat er voor de wielrenners woensdag in plaats van de tijdrit een rustdag is.

De organisatie van de etappekoers, die normaal door België en Nederland gaat, is op zoek naar alternatieven voor de ritten van donderdag en vrijdag. "Woensdag wordt een rustdag en voor donderdag gaan we voor de start een alternatief in België bedenken", zegt Gert Van Goolen van organisator Golazo. De start van de etappe van donderdag stond gepland in Philippine, in de gemeente Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen, de aankomst ligt in Vlaanderen.

De etappe van vrijdag zou grotendeels over Nederlands grondgebied gaan met finish in Sittard-Geleen. Voor die dag kijkt de organisatie naar een alternatief. "We proberen op die dag een tijdrit in te plannen", zegt Van Goolen. "Wij vinden dat het toch goed zou zijn om in het rittenschema een tijdrit te hebben." De etappe van zaterdag wordt helemaal in België verreden en gaat zeker door, verzekert Van Goolen.

De burgemeesters van de Nederlandse gemeenten namen dinsdagavond het besluit om de ritten in Nederland te schrappen naar aanleiding van de aangepaste landelijke maatregelen vanwege het coronavirus, die op maandag 28 september zijn aangekondigd. Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Volgens de burgemeesters is het niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen. In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden.

De organisatie laat weten zeer teleurgesteld te zijn dat dit besluit is genomen, zeker gezien het late tijdstip. "Wielerwedstrijden worden vooral beleefd aan de start en de aankomst en die zijn in deze BinckBank Tour publieksvrij gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we een veilige en verantwoorde oplossing gevonden hebben om een goede BinckBank Tour te organiseren, maar helaas heeft dat geen gehoor gevonden."

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

3 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

3 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

5 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

6 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

7 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

7 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

7 uur geleden