Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

WASHINGTON (ANP) - Actrice Lili Bernard klaagt Bill Cosby aan omdat hij haar zou hebben gedrogeerd en verkracht in de jaren 90. Beiden speelden toen in The Cosby Show.

Volgens de 57-jarige Bernard wilde Cosby (84) in 1990 een mentorrol vervullen voor haar. Kort na de eerste ontmoeting zou Cosby Bernard naar een hotel hebben laten komen voor een afspraak met een producent. In plaats daarvan drogeerde en verkrachtte Cosby haar, zegt zij volgens CNN.

Daarnaast zou de komiek ooit naar haar borsten hebben gegrepen tijdens een stemoefening. Andrew Wyatt, een woordvoerder van de acteur, zegt dat deze beschuldigingen "gewoon weer een poging zijn om het juridische proces te misbruiken en de deuren open te zetten voor mensen die nooit bewijs hebben gehad".

Onderzoek

Bernard zou de acteur in 2015 ook hebben beschuldigd, maar volgens de woordvoerder van Cosby werd het onderzoek toen niet voortgezet. Cosby zegt onschuldig te zijn en alle aantijgingen te bestrijden.

In 2018 werd Cosby nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand, maar het hooggerechtshof in Pennsylvania schrapte zijn veroordeling dit jaar omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest.

Eerder beschuldigden ook tientallen andere vrouwen The Cosby Show-acteur van seksueel misbruik.

Meer uit Buitenland

Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

37 minuten geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

2 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

3 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

5 uur geleden
Ex-premier Johnson omzeilt regering en overhandigt appjes

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn appjes over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige regering van Conservatieven van partijgenoot Rishi Sunak.

5 uur geleden
Iran laat nog eens drie gevangen Europeanen vrij

BRUSSEL (ANP/RTR/BELGA) - Iran heeft nog eens drie gevangen Europeanen vrijgelaten. Het gaat om twee Oostenrijkers en een Deen. Zij reizen via Oman naar België, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo bekendgemaakt.

7 uur geleden
Ophef in België na bekendmaking namen Reuzegommers

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België is opnieuw ophef ontstaan rond de fatale ontgroening van Sanda Dia door de studentenvereniging Reuzegom. Namen van meerdere leden gaan rond. Die worden gedeeld door mensen die het niet eens zijn met de straffen in de zaak. Onder andere een populaire youtuber met ruim een half miljoen abonnees deelde persoonlijke gegevens.

8 uur geleden