Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biljarter Jaspers bij Masters naar 21e nationale titel

Biljarter Jaspers bij Masters naar 21e nationale titel

BERLICUM (ANP) - Biljarter Dick Jaspers heeft bij de Masters in Berlicum voor de 21e keer de Nederlandse titel driebanden opgeëist. De Brabander was in de finale duidelijk te sterk voor Barry van Beers. Halverwege stond het nog gelijk (21-21) maar het duel tussen de provinciegenoten eindigde na 31 beurten in een 40-26-overwinning voor Jaspers. Die herinnerde zich na afloop dat hij precies dertig jaar geleden zijn eerste nationale titel had veroverd. Tegenstander van toen Rini van Bracht bevond zich onder de toeschouwers.

De organisatie in het Berlicumse Beneluxtheater had goed nieuws. Het is komende zomer de locatie van het Europees kampioenschap. Daar is Jaspers de titelverdediger en zullen vermoedelijk vijf Nederlanders tot de deelnemers behoren.

Jaspers was niet helemaal tevreden over zijn niveau. "Ik sta aan de start van een zwaar jaar en ik weet dat ik niet altijd op mijn best kan zijn. Toch heb ik het gelukkig goed kunnen afmaken tegen John Tijssens en Barry van Beers op de finaledag, twee spelers die heel lastig kunnen zijn", vertelde hij.

Meer uit Sport

Golfer Woods begint 'roestig, maar pijnvrij' aan nieuwe comeback

ALBANY (ANP/AFP/RTR) - Tiger Woods keert deze week terug in het professionele golf met maar één ambitie, en dat is winnen. "Ik hou van de competitie en ik denk absoluut dat ik nog toernooien kan winnen", zei de vijftienvoudig majorkampioen in aanloop naar de Hero World Challenge op de Bahama's. "Er zal een tijd komen dat ik niet langer kan winnen. Als die tijd aanbreekt, dan stop ik ermee."

11 minuten geleden
Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

2 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

3 uur geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

4 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

8 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

9 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

10 uur geleden