Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bild: Scholz met Macron en Draghi eind juni naar Kiev

Bild: Scholz met Macron en Draghi eind juni naar Kiev

BERLIJN (ANP/RTR) - Bondskanselier Olaf Scholz reist eind juni samen met de Franse president Emmanuel Macron en de Italiaanse premier Mario Draghi naar Kiev, schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag. De drie Europese leiders gaan voorafgaand aan de G7-top naar Oekraïne. De woordvoerder van Scholz kon dit niet bevestigen.

Bild heeft van de plannen gehoord van bronnen binnen de Franse en Oekraïense regering.

Scholz was de afgelopen dagen op bezoek in Oost-Europa en ging daar langs meerdere landen, maar hij is sinds de Russische invasie van Oekraïne nog niet naar het land gegaan. Dat kwam hem steeds vaker op kritiek te staan in eigen land. De bondskanselier zei dat hij alleen naar Kiev wil gaan als hij concrete zaken te bespreken heeft met president Volodimir Zelenski.

De verwachting is dat de Europese leiders eind juni met Zelenski spreken over de toetreding tot de Europese Unie. Om die reden was voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zaterdag in Kiev.

Meer uit Buitenland

Biden: steun voor Israël onwrikbaar

WASHINGTON (ANP) - Joe Biden blijft toegewijd aan bondgenoot Israël en aan de vrijlating van de gijzelaars die nog worden vastgehouden in de Gazastrook. Dat zegt de Amerikaanse president zondagavond (plaatselijke tijd) in een boodschap voor de joodse feestdag Pesach.

29 minuten geleden
Wereldwijde militaire uitgaven stijgen naar nieuwe recordhoogte

KOPENHAGEN (ANP) - De wereldwijde militaire uitgaven zijn in 2023 tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Het internationale vredesonderzoeksinstituut Stockholm (SIPRI) meldt in een maandag gepubliceerd rapport dat vorig jaar 2,44 biljoen dollar (circa 2289 miljard euro) aan defensie is uitgegeven. Ook na correctie voor de inflatie is dat 6,8 procent meer dan in 2021.

30 minuten geleden
Stoltenberg: Amerikaanse hulp voor Oekraïne komt niet te laat

WASHINGTON/KYIV (ANP) - De onlangs goedgekeurde Amerikaanse militaire steun voor Oekraïne komt niet te laat. Dat heeft Jens Stoltenberg zondag gezegd tegen de Amerikaanse televisiezender MSNBC. De maandenlange onzekerheid heeft volgens de secretaris-generaal van de NAVO wel gevolgen gehad.

3 uur geleden
Oekraïne schakelt 'oudste Russische schip' op Zwarte Zee uit

SEBASTOPOL (ANP/RTR/AFP) - Het Oekraïense leger meldt zondag dat het "het oudste dienende schip van de Russische Zwarte Zeevloot" heeft uitgeschakeld. Volgens een Oekraïense marinewoordvoerder werd het schip de Kommuna zondagochtend getroffen in Sebastopol en is het "duidelijk dat het schip niet langer in staat is om opdrachten uit te voeren".

7 uur geleden
Netanyahu verhoogt druk op Hamas om gijzelaars vrij te krijgen

JERUZALEM (ANP/AFP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu belooft de "militaire en politieke druk" op Hamas te verhogen om gijzelaars vrij te krijgen. Israël schat dat Hamas nog 133 gijzelaars vasthoudt in de Gazastrook, van wie een deel is overleden.

11 uur geleden
Zelensky na goedkeuring steun VS: kans op overwinning

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky spreekt van een kans op een overwinning" op Rusland nu het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een steunpakket ter waarde van zo'n 61 miljard dollar (ongeveer 57,2 miljard euro) voor Oekraïne heeft goedgekeurd. "Ik denk dat deze steun de Oekraïense strijdkrachten echt zal versterken", aldus de president tegen de Amerikaanse nieuwszender NBC.

11 uur geleden
Media: massagraf gevonden in Nasser-ziekenhuis in Gaza

KHAN YOUNIS (ANP/AFP) - Binnen het complex van het Nasser-ziekenhuis in de stad Khan Younis is een massagraf gevonden. AFP meldt op basis van de Gazaanse autoriteiten dat zeker vijftig lichamen zijn geborgen, nieuwszender Al Jazeera heeft het zelfs over 180 lichamen.

11 uur geleden