Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna honderd militaire verpleegkundigen naar ziekenhuizen

Bijna honderd militaire verpleegkundigen naar ziekenhuizen

DEN HAAG (ANP) - De komende week gaan bijna honderd verpleegkundigen en artsen van Defensie aan de slag in ziekenhuizen. Daar is een tekort aan personeel op de intensive care-afdelingen door de coronacrisis.

Eerder werd al bekend dat het leger 65 beademingsapparaten aan ziekenhuizen levert. De 10 militaire artsen en 85 verpleegkundigen gaan werken in negen ziekenhuizen, zei Rob Bauer, de hoogste militair, in WNL op Zondag.

Ook wordt gekeken of marineschepen met uitgebreide medische faciliteiten ingezet kunnen worden. Daarbij wordt onder meer gekeken naar inzet in het Caribisch gebied. Dat is een "kwetsbaar gebied" als het gaat om medische zorg, aldus Bauer.

Cyberspionage

Medische planners van Defensie zijn al langer aan het werk in Brabantse ziekenhuizen. Ze helpen daar bij de herverdeling van patiënten over andere ziekenhuizen elders in het land. Ook ondersteunen planners het ministerie van Volksgezondheid bij de aanpak van de crisis.

Volgens de Commandant der Strijdkrachten proberen Rusland en China via cyberspionage in Nederlandse ziekenhuizen en universiteiten achter informatie over een mogelijk vaccin tegen het coronavirus te komen. "Iedereen is op zoek naar een vaccin", aldus Bauer. De Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) waarschuwt al jaren voor cyberspionage door de Russen en Chinezen.

Eerder werd ook al bekend dat hackers de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben aangevallen. Bij een deel van de cyberaanvallen gaat het om criminele activiteiten, aldus Bauer. Criminelen die een slaatje proberen te slaan uit de coronacrisis.

Meer uit Gezond

Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

1 dag geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

1 dag geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

1 dag geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergieën zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

1 dag geleden
Bloomberg: BNP Paribas beperkt obligatiedeals voor olie en gas

PARIJS (ANP) - BNP Paribas helpt bedrijven niet langer met het uitgeven van obligaties als ze daar nieuwe fossiele energieprojecten mee willen financieren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De Franse bank beloofde vorige maand de financiering van olie- en gasprojecten verder te beperken, maar snijdt niet alle banden met die sector door.

2 dagen geleden
NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

2 dagen geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

2 dagen geleden