Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna helft Amerikaanse 65-plussers ingeënt

Bijna helft Amerikaanse 65-plussers ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - Bijna de helft van de Amerikaanse 65-plussers heeft inmiddels een eerste inenting tegen Covid-19 gehad. Dat heeft Andy Slavitt, een belangrijke adviseur van het Witte Huis voor het coronabeleid, vrijdag bekendgemaakt. Van de mensen die langdurig in een zorginstelling verblijven, heeft inmiddels drie kwart de eerste dosis vaccin toegediend gekregen.

Volgens de toonaangevende immunoloog Anthony Fauci is de Zuid-Afrikaanse coronavariant nog absoluut niet dominant in de VS. Hij waarschuwde wel dat attentie geboden is bij deze mutatie. Over eventuele versoepeling van de coronamaatregelen was Fauci terughoudend. Veel zal afhangen van de ontwikkeling in de komende dagen. "We moeten heel zorgvuldig bekijken wat er volgende week gebeurt".

Rochelle Walensky, het hoofd van de Amerikaanse gezondheidsdienst, sprak de vrees uit dat de dalende tendens in het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen zal stagneren. Dat zou betekenen dat de restricties voorlopig niet kunnen worden afgebouwd.

Het Witte Huis deed een beroep op het Amerikaanse bedrijfsleven te helpen bij de bestrijding van de epidemie door werknemers te vragen een mondkapje te dragen en klanten instructies te geven. Zelf werkt de overheid aan een uitgebreide voorlichtingscampagne over vaccinatie tegen Covid-19, de ziekte de inmiddels meer dan een half miljoen Amerikanen het leven heeft gekost.

Meer uit Gezond

Europese waakhond ziet niets in medicijn tegen alzheimer

AMSTERDAM (ANP) - Een potentieel geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer komt voorlopig waarschijnlijk niet op de Europese markt. Een commissie van de Europese toezichthouder, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), adviseert om het middel Lecanemab af te wijzen. De uiteindelijke beslissing is aan de Europese Commissie, maar die neemt de adviezen van de in Amsterdam gevestigde waakhond doorgaans over.

11 uur geleden
Hygiëne in verloskundigenpraktijk laat soms te wensen over

UTRECHT (ANP) - Verloskundigen moeten in sommige gevallen nog meer op de hygiëne letten, constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De organisatie deed een steekproef bij tien praktijken voor begeleiding voor, tijdens en na een (thuis)bevalling.

1 dag geleden
Beteugeling drankgebruik schiet niet erg op, aldus WHO

GENÈVE (ANP) - Het terugdringen van de alcoholconsumptie en de schade door drankgebruik wil in de Europese regio maar niet vlotten, constateert de wereldgezondheidsorganisatie WHO. De mensen in het gebied, 53 landen in Europa en Centraal-Azië, zijn gemiddeld nog altijd de grootste drinkers van de hele wereld. Er komen ook de minste geheelonthouders voor.

1 dag geleden
Verzuim in zorg neemt weer toe

AMSTERDAM (ANP) - Het verzuim onder zorgpersoneel nam het afgelopen kwartaal weer toe, zegt onderzoeksinstituut Vernet. Het kwam door meer korte afwezigheid (hooguit veertien dagen) van medewerkers. Dat is met 18 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Langdurig wegblijven nam amper toe.

1 dag geleden
Verdere stijging van aantal coronadeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In de riolen zijn opnieuw meer deeltjes van het coronavirus te vinden. De zogenoemde virusvracht is voor de tiende week op rij gestegen. Dat wijst erop dat steeds meer mensen het virus onder de leden hebben.

2 dagen geleden
NVWA roept op tot reinheid tegen Afrikaanse varkenspest

UTRECHT (ANP) - Nu de erg besmettelijke Afrikaanse varkenspest (AVP) vaker voorkomt in Duitsland, roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op tot zo goed mogelijke reiniging en ontsmetting van diertransportmiddelen om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt en ook in ons land komt.

2 dagen geleden
Ook Eindhovense Co-Med-patiënten kunnen naar andere huisarts

EINDHOVEN (ANP) - Ongeveer 1700 mensen die waren aangesloten bij een huisartsenpraktijk in Eindhoven van de failliete keten Co-Med hebben binnenkort een andere vaste huisarts. Vanaf 1 september kunnen ze terecht bij een nieuwe praktijk, meldt zorgverzekeraar CZ. Die coördineert de afhandeling van Co-Med.

2 dagen geleden