Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna een miljoen kijkers voor terugkeer Arjen Lubach

Bijna een miljoen kijkers voor terugkeer Arjen Lubach

HILVERSUM (ANP) - Naar de eerste uitzending van een nieuw seizoen De Avondshow met Arjen Lubach hebben maandagavond bijna een miljoen mensen gekeken. Met 981.000 kijkers neemt de aflevering de vierde plaats in de top 25 van maandag in, blijkt uit de cijfers die Stichting Kijkonderzoek (SKO) dinsdagochtend heeft gepubliceerd.

Met de eerste aflevering van het tweede seizoen van de dagelijkse NPO 1-show scoort Lubach wel minder kijkers dan hij deed met de eerste aflevering van het programma begin dit jaar. Naar de eerste uitzending keken eind februari ruim 1,6 miljoen mensen.

Verderop in de kijkcijferlijst heeft de tweede aflevering van Expeditie Robinson maandag wat kijkers in moeten leveren ten opzichte van vorige week. Er keken 864.000 mensen naar het RTL 4-programma, waar dat er vorige week nog 1,1 miljoen waren. Op SBS6 kreeg Chateau Meiland er met een kijkcijfer van 922.000 juist wat kijkers bij, aangezien er vorige week nog 887.000 mensen naar de start van het nieuwe seizoen van de realitysoap keken.

Het best bekeken programma van de maandag was het NOS Journaal van 20.00 uur, dat 1.625.000 kijkers trok. De tweede plek is met 1.185.000 kijkers voor Kassa van NPO 1 en op drie is het Half Acht Nieuws van RTL 4 te vinden, waar 1.059.000 mensen op afstemden. De top 5 wordt met 931.000 kijkers afgesloten door het NOS Journaal van 18.00 uur.

Meer uit Binnenland

Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

2 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

17 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

19 uur geleden
SP-leider Jimmy Dijk haalt flink uit naar formerende partijen

BUSSUM (ANP) - In zijn eerste congrestoespraak als SP-leider heeft Jimmy Dijk flink uitgehaald naar de vier partijen die al maanden praten over de vorming van een nieuw kabinet. PVV, NSC en BBB hebben hun "sociale maskers" afgeworpen, zei Dijk. Onder invloed van de VVD maken deze drie partijen "terugtrekkende bewegingen" als het gaat om het afschaffen van het eigen risico in de zorg, huurverlaging en verbeteringen voor mensen met een bescheiden inkomen, hield Dijk de SP-leden voor.

19 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

21 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

21 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

23 uur geleden