Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna duizend coronapatiënten op intensive care

Bijna duizend coronapatiënten op intensive care

DEN HAAG (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic)-afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen nadert de duizend. Dat blijkt zondagavond uit cijfers van de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE).

Rond 22.00 uur werd daar gemeld dat er 982 patiënten met het nieuwe coronavirus op de ic liggen. Gegevens bij NICE kunnen achterlopen op de werkelijkheid, bijvoorbeeld door drukte in de ziekenhuizen, meldt de organisatie op haar site.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een somberder scenario naar voren moeten halen over het aantal coronapatiënten dat op de ic terechtkomt. "In het meest waarschijnlijke scenario liggen er half april 2500 coronapatiënten op de intensive care", zei hoofdmodelleur Jacco Wallinga tegen de NOS.

Ligtijd

Een week geleden hoopte het RIVM nog dat er begin april hoogstens duizend bedden nodig zouden zijn. Dat aantal is eind maart dus in al zicht. Volgens een woordvoerder van het RIVM klopt het dat het verwachte aantal patiënten hoger ligt omdat het instituut nu rekent met een ligtijd op de ic van ongeveer drie weken in plaats van 10 dagen. "Dit is een scenario dat in de technische briefing aan de Tweede Kamer ook is vermeld. We rekenen steeds met scenario's en modellen die zijn doorberekend op basis van aannames."

Zondag werd ook bekend dat inmiddels 771 mensen zijn overleden door het nieuwe coronavirus. In Nederland zijn inmiddels 10.886 geregistreerde besmettingen. Sinds het begin van de uitbraak van de coronacrisis zijn in Nederland nu 3483 patiënten opgenomen in ziekenhuizen. Het aantal patiënten dat op de ic ligt stijgt met ongeveer 80 per dag. Volgens het RIVM groeit het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen minder snel dan verwacht was zonder maatregelen. Of de maatregelen echt effect hebben moet de komende dagen blijken uit de cijfers.

Meer uit Gezond

Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

16 uur geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

18 uur geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

20 uur geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergieën zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

20 uur geleden
Bloomberg: BNP Paribas beperkt obligatiedeals voor olie en gas

PARIJS (ANP) - BNP Paribas helpt bedrijven niet langer met het uitgeven van obligaties als ze daar nieuwe fossiele energieprojecten mee willen financieren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De Franse bank beloofde vorige maand de financiering van olie- en gasprojecten verder te beperken, maar snijdt niet alle banden met die sector door.

1 dag geleden
NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

1 dag geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

1 dag geleden