Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna duizend brandbestrijders ingezet tegen bosbrand Cevennen

Bijna duizend brandbestrijders ingezet tegen bosbrand Cevennen

BESSÈGES (ANP/AFP) - Circa 950 brandweerlieden bestrijden een grote bosbrand in de streek van de Cevennen. De brand die donderdag ongeveer 165 kilometer ten zuidwesten van Lyon is uitgebroken, heeft al 620 hectare in de as gelegd. Honderd bewoners van de getroffen streek moesten worden geëvacueerd en in het plaatsje Bordezac moeten de bewoners tot nader order in hun huis blijven en de wegen zijn er afgesloten voor het gewone verkeer.

De autoriteiten meldden dat achttien brandweerlieden licht gewond zijn geraakt bij de bestrijding van de brand, waar meerdere blusvliegtuigen voor worden ingezet. De harde wind die het vuur aanwakkert zou in de loop van de middag moeten afnemen. Het zou de bestrijders van de brand helpen de brand meester te worden, maar er zijn nog steeds stukken woud waar de blussers niet naartoe kunnen. Ze vrezen dat de brand nog dagen voortwoekert.

Ook op andere plekken in het zuiden van Frankrijk zijn na langdurige droogte branden uitgebroken. Aan de rand van de stad Arles zijn 120 brandweerlieden met blusvliegtuigen en een helikopter aan het werk. Verscheidene panden zijn er in vlammen opgegaan. Het vuur wordt er aangewakkerd door de zogenoemde mistral, een sterke noordenwind die vaak de kop opsteekt in het dal van de Rhône en dagen aanhoudt.

Door de vroege en langdurige droogte dit jaar is de natuur in het zuiden van Frankrijk begin juli al even droog als normaal gesproken begin augustus.

Meer uit Buitenland

Tien gewonden, onder wie kinderen, door schietpartij nabij Detroit

DETROIT (ANP/RTR) - Tien mensen, onder wie kinderen, zijn zaterdagavond gewond geraakt toen een man om zich heen begon te schieten in een park met fonteinen in , niet ver van de Amerikaanse stad Detroit. De politie zegt dat de verdachte nog op de vlucht is, maar dat hij zou zijn gelokaliseerd in een huis in de buurt. De politie heeft die woning omsingeld. Het vuurwapen werd op de plek van de schietpartij aangetroffen.

58 minuten geleden
Trump ontmoet zwarte kiezers in een kerk in Detroit

DETROIT (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft zaterdag een ontmoeting gehad met zwarte leiders en zakenmensen in een kerk in de stad Detroit, in een poging hen voor zich te winnen. Zwarte Amerikanen stemden bij de vorige verkiezingen vooral op zijn Democratische rivaal Joe Biden. Tijdens het bezoek suggereerde Trump dat hij wellicht de zwarte parlementariër Byron Donalds wil kiezen als running mate.

3 uur geleden
G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen

FASANO (ANP/DPA) - De G7, een groep van zeven vooraanstaande industriële staten, heeft opgeroepen tot een wereldwijde wapenstilstand tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

8 uur geleden
Honderdduizenden demonstreren in Frankrijk tegen partij Le Pen

PARIJS (ANP/AFP) - Honderdduizenden mensen demonstreerden zaterdag in Frankrijk tegen Rassemblement National (RN). Vakbonden, verenigingen en linkse partijen hadden opgeroepen tot een "vloedgolf van het volk" om een ​​nieuwe overwinning van de partij van Marine Le Pen tijdens de verkiezingen op 30 juni en 7 juli te voorkomen.

9 uur geleden
Europese leiders naderen elkaar over verdeling 'topjobs' EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese leiders lijken elkaar te naderen over de verdeling van de belangrijkste EU-posten, zo stellen EU-bronnen tegen het ANP. Maandagavond komen de regeringsleiders en staatshoofden voor het eerst na de Europese verkiezingen bijeen om over onder meer een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te overleggen. Voor de vier belangrijkste 'topbanen' worden telkens dezelfde namen genoemd. Een deal "lijkt in de komende dagen mogelijk", zegt de Franse president Emmanuel Macron.

11 uur geleden
Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. "Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie", zei hij tegen journalisten in de plaats Tulle.

12 uur geleden
CNN: Biden en Trump kunnen elkaar niet onderbreken tijdens debat

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse tegenstander oud-president Donald Trump zijn de regels voor het eerste debat in de aanloop naar de presidentsverkiezingen overeengekomen. Tijdens het debat op 27 juni in Atlanta, Georgia krijgen de deelnemers onder meer een microfoon die kan worden uitgeschakeld als hun uitdager aan het woord is. Dat meldt CNN, de organisator van het debat.

12 uur geleden