Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bijna alle bowlingbanen in Nederland staan op omvallen'

'Bijna alle bowlingbanen in Nederland staan op omvallen'

DEN HAAG (ANP) - De bowlingbaansector verkeert door de coronamaatregelen in de grote problemen. Dat stelt voorzitter Frits van Dijk van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) tegen Hart van Nederland. De branche hoopt op snelle versoepelingen waardoor ze in ieder geval weer drank en eten mag serveren aan klanten.

"We moeten minimaal terug naar een situatie dat horeca weer open is. Onze klanten mogen nu wel komen bowlen, maar moeten zelf hun drinken meenemen", aldus Van Dijk. "Klanten kopen hun drinken daarom bij een snackbar naast de bowling. Daar mogen ze vanwege de maatregelen juist weer niet binnen zitten. Het is van de ratten besnuffeld."

Onderneemster Monique Wirtz van Bowling Huizen weet niet of ze het nog langer volhoudt. "Als ik voor 1 december niet open mag en geen eten en drinken mag verkopen, kan ik niet meer open", vertelt Wirtz. "Het is gewoon niet meer op te brengen. Ik heb elke maand zo’n 40.000 tot 50.000 euro vaste lasten, terwijl er maar 1000 euro binnenkomt."

Ze hoopt dat er dinsdag, als het kabinet weer een update geeft over het coronavirus, goed nieuws komt. "Die persconferentie is heel erg belangrijk. Er moet echt snel iets gebeuren. anders red ik het niet."

Van Dijk stelt dat er snel iets moet gebeuren. "We hebben steun nodig. We zijn al acht maanden bezig om die te krijgen. Het ambtenarenapparaat is heel traag, daar zit geen beweging in. Als ik deze week dan zie dat er in een paar dagen tijd 40 tot 50 miljoen wordt vrijgemaakt voor een steunpakket in de vuurwerkbranche, dan ontplof ik zowat."

Meer uit Binnenland

Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

7 minuten geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

35 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

51 minuten geleden
Aboutaleb na bezoek wijkcentrum: mensen hebben het niet meer

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan een wijkcentrum bij het Heiman Dullaertplein, waar eerder op donderdag een 39-jarige vrouw werd doodgeschoten en haar 14-jarige dochter dodelijk werd verwond. Mensen die in hetzelfde blok wonen, kunnen donderdagavond niet terug naar huis. Zij worden opgevangen in hotels, zegt Aboutaleb.

1 uur geleden
Experiment met digitale meldplicht moet dit najaar beginnen

DEN HAAG (ANP) - Het experiment met een digitale meldplicht voor voetbalhooligans met een stadionverbod moet snel beginnen, schrijft demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. "Ik koers erop dit najaar te starten." Dat gebeurt in drie gemeenten die ze nog niet in de brief bekendmaakt.

1 uur geleden
Zorgbond NU'91 'geschokt' door gebeurtenissen Rotterdam

NIEUWEGEIN (ANP) - Beroepsorganisatie voor de zorg NU'91 is geschokt door de schietpartijen in en rond het Erasmus MC in Rotterdam. "Onze gedachten zijn allereerst bij de slachtoffers, maar het is schokkend dat dit in een ziekenhuis gebeurt", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
Ziekenhuizen betuigen steun aan Erasmus MC in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Meerdere ziekenhuizen spreken via X, het voormalige Twitter, hun medeleven uit met de medewerkers, patiënten en studenten van het Erasmus MC in Rotterdam, waar donderdag een docent is doodgeschoten en brand werd gesticht.

1 uur geleden