Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 95 procent van bedden voor Oekraïners bezet

Bijna 95 procent van bedden voor Oekraïners bezet

DEN HAAG (ANP) - Het aantal beschikbare bedden voor gevluchte Oekraïners neemt amper toe, terwijl bijna 95 procent al bezet is. De bezettingsgraad was niet eerder zo hoog. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Op dit moment zijn zo'n 57.000 van de ongeveer 60.000 bedden bezet die door gemeenten beschikbaar zijn gesteld aan Oekraïners. Het Rijk had eerder met veiligheidsregio's en gemeenten afgesproken om 75.000 bedden vrij te maken, maar zij zijn nog ver verwijderd van dit doel.

Sinds maandag zijn er ongeveer 250 bedden bijgekomen. In diezelfde periode zijn ruim 900 plekken in gebruik genomen door Oekraïners.

Meer uit Binnenland

Oekraïense ambassadeur in Nederland ontslagen, reden onbekend

KIEV (ANP) - De ambassadeur van Oekraïne in Nederland, Maksym Kononenko, is ontslagen. Het kantoor van president Volodimir Zelenski heeft dat dinsdag naar buiten gebracht, zonder een reden te geven.

20 minuten geleden
Grondwaterstanden herstellen, maar nog niet terug naar normaal

DE BILT (ANP) - De regen van de afgelopen weken zorgt ervoor dat de grondwaterstanden zich beginnen te herstellen, staat dinsdag in de droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW). Op veel plaatsen in het land waren de grondwaterstanden deze zomer historisch laag. Maar de situatie is nog niet normaal. Zeker op zandgronden in Overijssel, Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg zijn standen nog laag.

50 minuten geleden
Uithalers ruim 900 kilo coke in Rotterdam nog drie maanden vast

ROTTERDAM (ANP) - De vier zogeheten uithalers die verdacht worden van het invoeren van 902 kilo cocaïne, blijven nog 90 dagen lager vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

57 minuten geleden
Tweede aangifte van zedendelict tegen medewerker muziekscholen

AMERSFOORT (ANP) - Tegen de 22-jarige medewerker van twee muziekscholen in Amersfoort en Soest is een tweede aangifte van een zedendelict binnen, zegt het OM. De Amersfoorter werd vorige week dinsdag aangehouden door de politie vanwege een andere aangifte wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag in zijn functie als medewerker. Het OM moet nog beoordelen of de tweede aangifte leidt tot een verdenking van een strafbaar feit.

3 uur geleden
Explosies bij horecagelegenheid en sportschool in Breda

BREDA (ANP) - In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Breda kort na elkaar explosies geweest bij een sportschool en een horecagelegenheid. De politie onderzoekt of de twee knallen met elkaar te maken hebben. Niemand raakte gewond.

3 uur geleden
Dijkgraaf: fouten bij afhandeling melding klokkenluider NPO

DEN HAAG (ANP) - Toen een klokkenluider een melding maakte over mogelijke misstanden bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), is een schijn van belangenverstrengeling ontstaan rond de hoogste ambtenaar van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit komt doordat deze secretaris-generaal "niet transparant is geweest in het melden van haar vriendschappelijke relatie" met toenmalig NPO-baas Shula Rijxman. Bij de afhandeling zijn fouten gemaakt, geeft minister Robbert Dijkgraaf toe na een rapport over de kwestie van de ADR, de accountants van het Rijk.

6 uur geleden
Arnon Grunberg wint Johannes Vermeer Prijs 2022

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg is dit jaar de winnaar van de Johannes Vermeer Prijs, een staatsprijs voor de kunsten. De schrijver ontvangt de prijs wegens "zijn uitzonderlijke betekenis voor de Nederlandse kunsten", zo is dinsdag bekendgemaakt.

7 uur geleden