Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 83.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd

Bijna 83.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 82.961 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een donderdag is dat het hoogste aantal ooit. Afgelopen maandag en dinsdag kwam het cijfer boven de 100.000 uit, maar dat had deels te maken met het inlopen van een achterstand aan positieve testuitslagen en met een technische storing eind vorige week.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen zeven dagen 556.712 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 79.530 meldingen per dag, het hoogste niveau ooit. Het werkelijke aantal ligt nog hoger, omdat de achterstand in diezelfde periode met 41.000 toenam. In werkelijkheid zullen dus ongeveer 600.000 mensen positief zijn getest.

In Amsterdam waren er in de afgelopen dag 4121 positieve tests. Het aantal bevestigde en geregistreerde gevallen steeg in Rotterdam met 3507 en in Den Haag met 2369. Daarna volgen Eindhoven (1461) en Utrecht (1403). Ook in Breda, Haarlem, Venlo en Tilburg waren er meer dan duizend nieuwe gevallen. Alleen op Ameland testte niemand positief.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen is nog altijd stabiel. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat elf mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Het gaat om twee mensen uit Amsterdam en verder om inwoners van de gemeenten Rotterdam, Groningen, Dordrecht, Weert, Veldhoven, Utrechtse Heuvelrug, Borsele, Leiderdorp en Zundert.

In de afgelopen week zijn 61 sterfgevallen door toedoen van het coronavirus geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met het niveau over de afgelopen weken.

Meer uit Gezond

Huisartsengenootschap: alert op MERS-besmetting Mekka-gangers

UTRECHT (ANP) - Mensen die afgelopen week op bedevaart in Mekka in Saudi-Arabië zijn geweest, zouden daar besmet kunnen zijn geraakt met MERS. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een oudere versie van het coronavirus. Huisartsen moeten gezondheidsklachten van de pelgrims daarom goed in de gaten houden. Dat adviseert het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

1 dag geleden
Praktijken van huisartsenketen Co-Med 'tot nader order' gesloten

MAASTRICHT (ANP) - De praktijken van de commerciële huisartsenketen Co-Med zijn "tot nader order" gesloten. Mensen die vrijdag naar vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Breda, Enschede en Helmond bellen, krijgen allemaal dezelfde automatische boodschap daarover te horen.

1 dag geleden
Verzekeraars schorten overeenkomst met Co-Med op

DEN HAAG (ANP) - De zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben de overeenkomst met huisartsenketen Co-Med opgeschort. Ze gaan een alternatief zoeken voor de patiënten die er zijn ingeschreven, aldus CZ. "Het is niet nodig dat verzekerden op dit moment zelf op zoek gaan naar een andere huisarts", aldus de verzekeraar. Over het aantal ingeschrevenen bij de praktijken in kwestie doet het aantal van ruim 50.000 de ronde.

2 dagen geleden
Vaccinatiegraad baby's en kleuters stabiel, RIVM positief

BILTHOVEN (ANP) - Het percentage baby's en kleuters dat is ingeënt tegen besmettelijke ziektes is niet verder gedaald. De vaccinatiegraad stabiliseert. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt dat positief, maar maakt zich wel zorgen over de verder gedaalde vaccinatiegraad bij kinderen van 9 jaar en ouder.

2 dagen geleden
LTO roept op tot alertheid om oprukkende Afrikaanse varkenspest

DEN HAAG (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland roept boeren en vakantiegangers op alert te zijn op de Afrikaanse varkenspest, die onlangs is vastgesteld in de Duitse deelstaat Hessen. Met de zomervakantie in aantocht waarschuwt de brancheclub onder meer dat mensen beter geen vleeswaren zoals gedroogde worst, salami of andere varkensproducten uit Duitsland mee naar Nederland kunnen nemen.

3 dagen geleden
Dijkstra schrikt van 'onaanvaardbare' situatie huisartsen Co-Med

DEN HAAG (ANP) - Demissionair zorgminister Pia Dijkstra is "geschrokken van de signalen over de situaties die zijn ontstaan" bij de commerciële landelijke huisartsenketen Co-Med. Ze reageerde tijdens een Kamerdebat op de actie van vier grote zorgverzekeraars die Co-Med in gebreke hebben gesteld, onder meer omdat huisartsen te weinig beschikbaar zijn voor patiënten. Ook rekeningen worden niet betaald, waardoor opnieuw het faillissement van de keten is aangevraagd.

3 dagen geleden
Dijkstra: akkoord over kinderhartchirurgie, umc's werken samen

DEN HAAG (ANP) - De vijf universitaire ziekenhuizen waar kinderhartchirurgie plaatsvindt gaan intensiever met elkaar samenwerken. Ze hebben afspraken met elkaar gemaakt om deze specifieke zorg te verbeteren, meldt demissionair zorgminister Pia Dijkstra in een Kamerbrief. Zo komt er onder meer een landelijk multidisciplinair overleg, komen er normen over de kwaliteit en jaarlijkse evaluaties. Daarover is een akkoord gesloten, dat ze heeft ondertekend. Dijkstra gaat ervan uit dat dit bijdraagt aan "rust en ruimte" voor de artsen en de patiënten.

3 dagen geleden