Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 83.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd

Bijna 83.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 82.961 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een donderdag is dat het hoogste aantal ooit. Afgelopen maandag en dinsdag kwam het cijfer boven de 100.000 uit, maar dat had deels te maken met het inlopen van een achterstand aan positieve testuitslagen en met een technische storing eind vorige week.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen zeven dagen 556.712 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 79.530 meldingen per dag, het hoogste niveau ooit. Het werkelijke aantal ligt nog hoger, omdat de achterstand in diezelfde periode met 41.000 toenam. In werkelijkheid zullen dus ongeveer 600.000 mensen positief zijn getest.

In Amsterdam waren er in de afgelopen dag 4121 positieve tests. Het aantal bevestigde en geregistreerde gevallen steeg in Rotterdam met 3507 en in Den Haag met 2369. Daarna volgen Eindhoven (1461) en Utrecht (1403). Ook in Breda, Haarlem, Venlo en Tilburg waren er meer dan duizend nieuwe gevallen. Alleen op Ameland testte niemand positief.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen is nog altijd stabiel. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat elf mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Het gaat om twee mensen uit Amsterdam en verder om inwoners van de gemeenten Rotterdam, Groningen, Dordrecht, Weert, Veldhoven, Utrechtse Heuvelrug, Borsele, Leiderdorp en Zundert.

In de afgelopen week zijn 61 sterfgevallen door toedoen van het coronavirus geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met het niveau over de afgelopen weken.

Meer uit Gezond

Vakbond: ziekenhuismedewerkers staken half april opnieuw

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuismedewerkers leggen half april opnieuw hun werk neer en draaien dan een zondagsdienst. Ook revalidatiecentra doen mee met de staking, kondigt vakbond FNV dinsdag aan. Een zondagsdienst houdt in dat in principe alleen de spoedeisende hulp doorgaat.

16 uur geleden
Analyse: ons land slecht voorbereid op voortgang biotechnologie

DEN HAAG (ANP) - Nederland is onvoldoende voorbereid op de snelle ontwikkelingen in de biotechnologie en laat kansen liggen om er optimaal van te profiteren. Dat zeggen de Gezondheidsraad en de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) in hun Trendanalyse biotechnologie 2023. Deze situatie is jammer, want biotechnologie kan ons een hoop brengen op gebieden als gezondheid en verduurzaming van de voedselproductie. De technologie kan echter ook grote vraagstukken opleveren over de gevolgen voor mens en milieu, waarschuwen de organisaties. Daar moeten we dus eveneens naar kijken, want het gebruik van alle nieuwe mogelijkheden moet wel verantwoord blijven.

16 uur geleden
RIVM: daling van aantal coronavirusdeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In het rioolwater zijn begin vorige week minder deeltjes van het coronavirus teruggevonden dan een week eerder. Ook meldden minder mensen via de zogeheten Infectieradar dat ze last hadden van verkoudheidsklachten, signaleert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

18 uur geleden
UMC Utrecht: hersenen pas langzamer na de dertig

UTRECHT (ANP) - De hersenen worden pas langzamer als de mens in de dertig is, niet zoals eerder gedacht al bij twintigers. Dat zegt UMC Utrecht op basis van recent onderzoek in samenwerking met een Amerikaanse kliniek. De resultaten zijn gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Nature Neuroscience.

19 uur geleden
Burgemeesters willen betrokken worden bij hervorming acute zorg

DEN HAAG (ANP) - De burgemeesters van 29 gemeenten met een regionaal ziekenhuis roepen het kabinet op hen meer te betrekken bij de plannen voor het concentreren van de acute zorg. "Wij moeten als gemeenten de veranderingen in het zorgaanbod nu vaak in de krant lezen", bevestigt de burgemeester van Winterswijk Joris Bengevoord na berichtgeving van het AD en EenVandaag.

23 uur geleden
FC Groningen past organisatiemodel aan en promoveert Langeler

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen gaat verder zonder technisch directeur. De club uit de Eredivisie heeft het organisatiemodel aangepast en daarin is geen ruimte meer voor een technisch directeur. Die functie was vacant sinds het ontslag begin februari van Mark-Jan Fledderus.

2 dagen geleden
Artsen beginnen TikTokaccount tegen vapevideo's

AMSTERDAM (ANP) - Bekende artsen zijn samen een TikTokaccount begonnen, waar ze alarm slaan over vapende jongeren op het sociale medium. Met video's waarin tiktokkers een e-sigaret roken, maken ze reclame voor de tabaksindustrie, waarschuwen de artsen.

2 dagen geleden